Sziasztok! A teljes nevem Majoros Gábor. Legelső Linuxos "élményem" az UHU Linuxhoz kapcsolódik amit kb. egy nap után töröltem és feltettem helyette az XP-t mivel nem mentek rajta a windowsos játékim (mentségemre szóljon, hogy kb. 10 éves lehettem és olyanról, hogy internet még nem is hallottam). Az Ubuntuval tavaly találkoztam először (12.04, 2 nap alatt kicsináltam, de nem adtam fel, gyorsan újratelepítettem), de hogy pontosan hol, arra nem emlékszem (talán valami netes cikkben...), azóta használom egyelőre még dualban a win7-tel (de csak a játékok miatt. :P). Szabad szoftverrel először 2005 körül találkoztam, mégpedig a GIMPpel, azóta volt egy pár év kitérőm a Fótóbolttal, de újra visszatértem az alapokhoz. :) Mostanában már szinte mindenre szabad szoftvereket használok W7-en és Ubuntun egyaránt. Egyelőre én még nem adtam semmit a "közösbe", de ezen igyekszem változtatni minél hamarabb! Szabadidőmben játékfejlesztéssel foglalkozom, bár befejezett programom még nincs. Programozással először hetedikben találkoztam (QBasic), majd középiskolában a Turbo Pascallal, amiért azóta is körbe röhög mindenki, de hát ehhez értett a tanár nem tudtunk mit csinálni. E mellett elkezdtem trükközni a Gamemakerrel (még mielőtt GM Studio lett belőle) ezzel összehoztam pár kisebb "játékot", az egyikkel meg is nyertem egy fórumos versenyt. Idén pedig elkezdtem tanulgatni a C++-t. Egyelőre ennyi. Szerbusztok! :)
majoros_
Ennyivel később: 8 év
administrator lezárta a témát.