Sziasztok! Kicsit talán kívülállóként, de lassan 7-8 éve használok linux disztrókat, kisebb nagyobb megszakításokkal. 25 éves vagyok, egy franchise-hálózat győri ingatlan irodáját vezetem és eltökélt szándékom, hogy a géppark összes szoftverét lecseréljük open source szoftverekre (szép magyarosan :-)). Van egy 2 éves kisfiam, akit szeretnék úgy nevelni, hogy ne az legyen a természetes, ami a mostani gyerekeknek, tehát ne torrent-oldalakról akarjon mindent összelopkodni. Nálam ez elvi kérdés. Az Ubuntuval kapcsolatos első emlékem egy ingyenes CD, ami nem is tudom hogyan került hozzám, de párszor feltelepítettem, próbálgattam a rendszert. 3-4 éve volt egy 1,5-2 éves időszak Windows nélkül, de az irodai környezet miatt visszaterelődtem a Microsoft terméke felé. Most már annyira fejlett az Ubuntu, annyival könnyebb az "átjárás", hogy újra megpróbálkozom a teljes átállással. Az első pc-m egy 486-os volt, amin kevés volt a hely, ezért töröltem a C:\Windows könyvtárat, ugyanis az foglalta a legtöbb helyet :-) Aztán az újraindításkor valami parancssor fogadott, és onnantól kezdve gyakorlatilag autodidakta módon tanultam meg mindent amit ma tudok. Később az internet és az ubuntu.hu fórumának köszönhetően rengeteg tudást kaptam, amiért nagyon hálás vagyok. Köszönök mindent! üdv Rudi
prfman
Szia! Szép dolog, hogy próbálod úgy terelgetni a kisfiadat, hogy a számítógépről ne egyből a torrent jusson eszébe. Ez még pár évig működhet talán, de iskolában, mikor a társaitól hallja ezeket a dolgokat, már nem biztos, hogy sikerül majd távol tartani ezektől a dolgoktól. De azért sok sikert hozzá! Ingatlanirodában milyen szoftvereket használtok? Gondolom valami CMS, amivel a weben hirdethetitek az ingatlanokat, meg szövegszerkesztő a szerződések módosításához.
eszesNagyon alapszintű szoftverek kellenek, de a kollégák között több olyan idősebb is van, akinek a számítógép kezelése is probléma volt. Amik a sarkalatos pontok: kell olyan képszerkesztő, amivel 2-3 kattintással átméretezhető az összes kép, valamint levághatók a képek egyes részei. Tudnia kell kezelni az op.rendszernek a HP Officejet Pro 8500 nyomtatót és scannert. Van még pár dolog, amik eddig nekem nem működtek 100%-osan Ubuntu alatt, de lassan 2 év is eltelt, mióta próbálkoztam.