Sziasztok! Felmerült részemről néhány napja, hogy az ország eme városa, nagyon kimarad az Ubuntu.hu közösségi életéből. Pedig az infrastruktúra itt is adott, van egyetemünk, középiskoláink, tömve sok-sok kreatív emberrel, akik feltehetően MS-oprendszereken nőnek fel... Vagy mégsem? Örömmel töltene el, ha ez a topik alkalmas lehetne, a miskolci Linux felhasználóknak, arra, hogy megismerjék egymást, beszélgessenek, esetleg összejöveteleket, előadásokat szervezzenek, és itt is kialakuljon valamiféle közösségi élet a Linux körül. Tehát bárki, aki eme témában jártas, és előadást tartana, vagy csak érdekli a dolog, esetleg többet szeretne tudni, vagy kérdése van a témáról, a környéken lakik, és számítani lehet rá egy összejövetelen stb. nyugodtan írhat ide! Hozzászólásaitokat, véleményeteket köszönöm!

Ennyivel később: 2 év

Lássuk csak. Úgy látom ez a fórumrész elkerülte az érintettek figyelmét. Szóval kezdésnek örömmel jelezhetem, hogy kb 1 éve megy most már a találkozó az Ubuntu Hour keretében. Fix helyen javarészt egy mag csoporttal és változó érdeklődő létszámmal. 2015 Június 12. Péntek főtéma a Raspberry Pi nem feltétlenül rendeltetésszerű használata, sokkal inkább mit bír és mi hozható ki belőle. Sokszoros próbálkozás után egyértelműen kijelenthető, hogy megfelelő rendszerátjátszással a kis kapacitás ellenére is alkalmas akár Youtube nézésre és nagy felbontású minőségi filmek lejátszására is. A tesztelésnél egy alacsony árfekvésű típus lett kipróbálva, tehát ha ezzel ment a többivel is fog. Ha sikerül idecsábítani az érintetteket majd részletesebben is tudnak erről nyilatkozni ha úgy adódik. Részemről nyitóba ennyi lenne.

IomekuEgy példa erejéig linkelhetted volna, hogy hol találnak meg benneteket. :-) http://ubuntu.hu/node/40224

a mesterNa, ezt most miért? Tudok róla. Iomeku linkelhette volna, hogy bobkopter könnyebben rátaláljon (habár nincs eldugva).

Jelen! Én ugyan csak ritkán tudok eljutni, és még csak 2010 óta vagyok Ubi hìvő, de figyelmesen hallgatom a "nagyokat" :D Jó kis összejövetelek szoktak lenni, és barátságos a kemény mag is :) Kicsit ugyan sajnálom, hogy csak havonta egyszer van ilyen, mert pl a tegnapit is ki kellett hagynom( a csudás vizsgaidoszak miatt) de pánikra semmi ok, Iomeku bátran és türelemmel viseli a zaklatasomat addig is amíg nem tudunk face to face konzultálni :D Én javasolnám a havi két alkalmat, hogy a hiányzók is bepotolhassak a kimaradt részeket. (Olyan érzésem van, hogy ez nem fog megvalosulni).

dinaciccHát lehetőségnek lehetőség, de figyelembe kell venni két dolgot. Havonta egyszer van fizetés és nem sok # Đ Ez pár sör tekintetében nem releváns szerencsére. Kettő ami már inkább, hogy azért amennyire tudnak erre készülnek is. Összegyűjteni az anyagot vagy utánanézni vagy kipróbálni kb, hogy fog működni. A mostani találkozón is meglátszott lett ami előre le volt tesztelve, de volt amire nem maradt idő és ott derült ki fut e vagy sem. Plusz a Kodi add telepítőbaki hasraütésszerű most nincs kedvem de 10 enter után igen elindulni baki nem egyértelmű, hogy a gyenge net jel miatt volt e, csak annyi derült ki, hogy úgy kellene mennie ahogy az első próbálkozással is akartuk # Đ De mókás volt. Más, volt már afterparty-s hónap szóval valójában ez néha megvalósul. De ha többen is elkezdenénk kommunikálni itt vagy máshol akkor lehetne konkrétan egyeztetni mely napokon érne rá elég ember egy bónusz találkozó összehozására.

Ennyivel később: egy hónap

Csak, hogy legyen valami most is írva. Nagyon sokan voltak a helyszínen, mi szokásos létszámmal nagyjából. Szerver beüzemelés volt kivételesen az én gépemen a szokásos készülék nem állt rendelkezésre. Kénytelen leszek beszerezni egy VGA-HDMI konvertert is.

Ennyivel később: 7 év