twozok"fél gyufa vastagon elkentem"
Sok.
A legjobb akkor lenne a hőátadás, ha fém a fémmel érintkezne. Mivel a felületek nem polírozottak, ezért minimális hullámosságok lehetnek, amikben levegő marad. A levegőnél meg még a szilvalekvár is jobban vezeti a hőt.
Tehát ha szerinted ránézésre a proci felülete hullámos, meg a borda alján is látod a gödröket, amik fél gyufa mélységűek (!), akkor tényleg olyan vastagon kell kenned. (Ha én vágnám vasfűrésszel, akkor lenne olyan.)
De ezek a felületek azért sokkal simábbak.
Egy pici pasztát teszel a proci közepére, eloszlatod, hogy betakarja az egészet, és mehet rá a hűtő.
Én kicsit meg szoktam forgatni, hogy elrendezze maga alatt az anyagot.
Minél vékonyabb a zsírréteg, annál jobb a hőátadás.