Sziasztok, A feladat az volt, gogy a Grub-ban a bejelentkezéseket kellett lejelszavazni. Elolvastam hogyan kell: "https://help.ubuntu.com/community/Grub2/Passwords" Az oldalon folyamatosan mindenhol azt írja, hogy a "--users" a "--class os" után kell. Ilyeneket ír pl., hogy: "To enable password protection only on a specific type of operating system add --users immediately following "--class os". OSX Example: menuentry "${LONGNAME} (${2}-bit) (on ${DEVICE})" --class osx --class darwin --class os --users { " Ez butaság. Amikor megpróbáltam, akkor egy "alloc magic is broken at 0xBFE41AC0" fogadott. A "--users ..." a "menuentry" után kell így "menuentry --users nekilehet "${LONGNAME} (on ${DEVICE})" --class hurd --class gnu --class os {" A másik butaság: Azt folyamatosan írja, hogy a 10_linux meg a 30_os-prober állományokról csináljunk biztonsági másolatot, ha esetleg valami balul ütne ki. Igazából azonban a grub.cfg állományról kell a biztonsági másolat, mert ha valami tényleg balul üt ki, mint nálam, akkor semmire sem mész a biztonsági másolataiddal, mert a gépet stickről (vagy CD-ről) kell bootolni, és akkor nem tudod futtatni az update-grub-ot, mert hibával elszáll. Lehet, hogy csak én nem tudtam neki megmagyarázni, hogy mit hova. De ha az eredeti grub.cfg-t másolom vissza sokkal egyszerűbben tudom bootolni a gépemet normálisan, és próbálkozhatom tovább a configokkal. üdv Zsolt

Az rendben, hogy szóltál a (magyar) közösségnek, de szerintem a help.ubuntu.com sem haragudna meg egy bejelentésért. (Megjegyzem, nekem fogalmam sincs, hogy melyik jó, melyik nem jó.)

HtibiAz nekem tovább tart, mert először regisztrálni kell, aztán az egészet megfogalmazni angolul. A dologgal meg tegnap éjjel szívtam, gondoltam szólok minél előbb annál jobb. Ha meg van valaki aki itt is tag, meg ott is regisztralt, akkor sokkal gyorsabban el tudja intézni, mint én.

Ennyivel később: 8 év