Sziasztok! Először annyit, nem tudom, de valószínüleg én vagyok itt a legfiatalabb, a magam 11, nemsokára 12 életévével:) Már 2010-ben (9 évesen) nézelődtem e téren, de nem volt lehetőségem kipróbálni. Majd 2 évvel később, megkaptam a gépem. Amíg nem volt rajta op.rendszer, addig Ubuntu 12.10-et használtam LiveCD-ről. Pár hónappal később fölraktam egy Fedora 18-at. Bár nem egy bonyolult rendszer, de nekem, mint kezdőnek még mélyvíz volt. De sokat tanultam már ott. Utána egyből folytattam az Ubuntu 13.04-gyel. Állandóan fagypont alatt volt neki a hőmérséklet:) (Remélem értitek). Folytattam utamat a Linux Mint 14-gyel. Egészen addig, míg nem gallyra nem vágtam. Kipróbáltam volna az LMDE-t, ha nem lett volna hibás a telelpítő. Így ijedtemben az Ubuntu 12.04-et használtam egy ideig. Nemsokára kijött a Linux Mint 16. Fölraktam. Ugyanaz volt vele, mint az Ubuntu 13.04-gyel. Utána Ubuntu 13.10, szintén ugyanaz. Visszaraktam a Precise-t, de rövid időre, mert elegem lett az Ubuntuból, és társaiból. Kerestem más disztrót, és a Manjaro 0.8.8-ra esett a választásom. Arról írom ezt is. Már kacsintok az Arch felé is. Elég hosszú lett az írásom, remélem nem aludtatok el rajta.

Asztali számítógéped van vagy notebookod? Hardverkörítés? Egyébként támogatom az Arch Linux-os terveidet. Sok disztrót használtam már, de pár éve már kizárólag Arch-ot, mert annyira jó, hogy nincs is rá szó. Korábban egy öreg asztali gépen, majd 2 éve egy Samsung notebookon használom. Minden tekintetben és persze az én igényeimnek megfelel. Persze majd jönnek a OpenSuSE-osok és Gentoo-sok, Sabayon-osok, stb. akik majd ennek ellentmondanak. Ennek ellenére kísérletezz csak, mert én is és persze sokan mások is így jutottunk el a kedvencünkhöz, amitől nem akarunk megválni. Sok sikert!

@tyus"Persze majd jönnek a OpenSuSE-osok és Gentoo-sok, Sabayon-osok, stb. akik majd ennek ellentmondanak." Nem lenne illendő... A fórum az ubuntu felségterületén, annak zászlaját lengetve hajózik a GNU óceánján. Pofátlanságnak, gerinctelenségnek tartom, ha itt más disztrót ajánlanak. Tessék az Ubuntuk hibás részeit megjavítani, belül az is linukszból van, olyan, mint a többi.

a mesterIgen. De én Noémiről kérdeztem... Olyan értelmesen írt a srác, kíváncsi voltam, hogy ki lehet, aki 11 évesen ilyen összefogottan ír. Rátaláltam, egy 2011-es matematikaversenyen, Nagy Noémival. :-) Csak neki akartam egy kis fejtörést okozni. A kislányom is hasonló korú, és szereti a rejtvényeket :-) Ezért tettem OFF-ba.

visitHát valóban nem egy 11 éves gyerek szóhasználata a cikk. :-)

a mester...belül az is linukszból van, olyan, mint a többi. Miért van az az érzésem, hogy az a része teszi a dolgát (többnyire) rendesen. :-D

@tyus: Notebook. Hardverkörítés: Lásd az aláírásom. visit: Te ismersz valahonnan?

OrkenWhiteA hardver nagyon rendben van, nagyjából az enyém is ugyanez (B940, 2x2GB, HD 3000). Ez csak azért lényeges, mert az Ubuntu 12.04 illetve az ezekre építkező más disztrók ezen a vason remekül működnek. Az Arch Linux pedig egyenesen "rajong" érte. :) Mindenki másnak! Nem hiszem, hogy sértő lenne az Ubuntus táborra, ha egy más disztrót használó ember érdemi segítséget szeretne/tud/akar nyújtani egy Ubuntu usernek vagy éppen egy nem Ubuntu usernek ezen a fórumon. Ha pedig ez zavar benneteket, akkor lobbizzatok ellenünk az üzemeltetőknél és rúgjatok ki. Teljesen hidegen hagy. Nem ártottam senkinek sem, sőt amiben csak tudtam segítettem. Üdv: egy egykori Ubuntu user, aki talált egy másik jót.

@tyusTeljesen egyetértek. Amúgy a Manjaro egy Arch, csak megszelídtve. Megpróbálok összehozni alap Arch alatt egy szép, de használható környezetet. Mert amit én alkottam, az nagyon ronda lett. Meg nem tud magyarul. Szerk: Használt felületek: XFCE, MATE

@tyusGondolod, hogy zavart valakit? Ezt meg én nem hiszem. :-D

@tyusA segítségnyújtásban jeleskedők közül elég sokan nem Ubuntut használnak, engem nem zavarnak, még üzenetet is szoktam velük váltani. ;-) Szerintem ezzel más is így van. Találkoztál az ellenkezőjével?

@tyus@tyus: Szerintem félreértetted Mestert. Azt mondta: Nem lenne illendő.... De mire mondta? Arra, hogy ha valaki Ubuntura kér segítséget, akkor nem lenne illendő úgy segíteni neki (ezen a fórumon), hogy lebeszélni az Ubunturól, és másikat preferálni. Hanem: abban segíteni, amiben a segítséget kérte. Gondolj bele: Te megírsz egy programot, és supportot is adsz hozzá. Valaki kérdez valamit, amire egy másik fórumozó azt mondja, hogy ne törődj ezzel a progival, használd inkább amazt. Na ez a pofátlanság. (Legalábbis ha a Te supportod alatt teszi.)

Csak azt nem értem, miért nem akkor mutatkoztál be (itt), amikor még az ubuntu volt a kedvenc rendszered? Illetve ezt a bemutatkozást miért nem az Arch fórumán tetted meg (igen, regelve vagyok oda is! de itt ubuntus vagyok!)?