*A következő leírás segítségével készült:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1930450*
A siker nem garantált, előfordulhat, hogy nem lesz semmi kép a telepítés után, szóval saját felelősségre csináld!
Az általam használt rendszer, ezen hibátlanul megy:
HP ProBook 450 G1 (core i5-4200m, integrált: intel hd4600, dedikált: ati hd8750m)
Ubuntu 12.04LTS
3.8.2-pf kernel
Xserver-Xorg mind az lts-quantal verzió
Eddig csak az intel driver volt fent, a repókból elérhető, fglrx, open radeon nem. Nem tudom van-e befolyással a kimenetelre, de egy említést megér.
Teendők:
Először is telepíteni néhány szükséges csomagot:
Terminálból:
sudo apt-get install build-essential cdbs fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++6 dkms libqtgui4 wget execstack libelfg0 dh-modaliases libgcc1
(ez egyetlen sor)
64 bites rendszer esetén még ez is szükséges:
sudo apt-get install ia32-libs lib32gcc1 libc6-i386
cd /usr ; sudo ln -svT lib /usr/lib64
Ez után:
http://support.amd.com/en-us/download
Válaszd ki a Neked megfelelő telepítőt, töltsd le, bontsd ki egy mappába valahová. Tedd futtathatóvá a kibontás után kapott .run fájlt (jobbgomb, jogosultságok, kis pipa alul) majd az egyszerűség kedvéért nevezd át driver.run-ra. Ezután terminálban navigálj a mappába ahová kibontottad, majd írd be ezt a parancsot:
sudo sh driver.run --buildpkg Ubuntu/precise
(Generálja a telepítendő csomagokat. Ha nem precise (12.04)-t használt akkor a megfelelő verziót írd mögé!)
Ezután szintén terminálba egymás után ezeket a parancsokat:
sudo dpkg -i fglrx*
(Feltelepíti az előbb generált csomagokat)
sudo aticonfig --initial -f
(Az alap konfigurálás)
Nem feltétlenül szükséges lépés a következő, de lehet, hogy kell, ha hibás a renderelés az integrált kártyán. Én megcsináltam megelőző lépésként, nem árthat:
Továbbra is terminálba:
gksu gedit /etc/X11/Xsession.d/10fglrx
A negyedik sor végére a következőt rakni:
32bites rendszer esetén: :/usr/lib32/dri/
64bites rendszer esetén: :/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/
Újraindítás után a menübe is bekerülő Catalyst Control Center (Administrative) elindításával kényelmesen váltható, hogy melyik kártyát használja a rendszer (Switchable graphics). A módosítás érvénybe lépése újraindítás után történik.