Sziasztok! Teljesen kezdő linuxosként szeretnék segítséget kérni.
A problémám Konica Minolta Bizhub211 (Develop Inneo213 köntösbe csomagolva) nyomtatóval, HP Designjet 430 ploterral kezdődött. Egyiket sem tudtam használatra bírni. A konica támogatás hiányában bukott meg, a plotter a párhuzamos-USB átalakítónál akadt el és nem tudom szóra bírni. Fórum olvasgatás és keresgélés után eljutottam a CUPS-ig és annak elindításáig, de láttam, hogy az enyém 1.5.3 verziójú és az oldalán már 1.7.1 ver-nél járnak. Gondoltam újabb verzió több támogatás, stb. felrakom.
(Ja, ubuntu 12.04 LTS verziót használom, azokkal a beállításokkal, amelyeket alapban feltelepített.)
Az első gond a tar.gz telepítéssel kezdődött, de sikerült a CUPS oldaláról letöltenem az 1.7.1 ver-hez tartozó .deb csomagokat és azokat a sudo dpkg -i *.deb paranccsal telepítettem. Na és innen kezdődött a káosz. A szoftverközpont hibát jelez: A csomagkatalógus megjavításáig nem telepíthetők, eltávolíthatók elemek. A frissítéskezelő: kizárólagos zárolás nem lehetséges
A synoptic: 4 törött csomag van a rendszeren...
-cups
-cups-deamon
-libcups2
-libcupsimage2-dev
mindegyiknél a telepített verzió 1.7.1-2git1
Jelenleg még az az egyetlen tintasugaras HP DJ2050 sem megy.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de mostanra kicsit elkeseredtem és nem találtam megoldást.
Előre is kösz a segítő válaszotokat.