Üdv mindenkinek. Egy gondolat menetet szeretnék megosztani, hogy miért használnak még nagyon sokan windows-t? A legfőbb gond szerintem hogy tele ven rengeteg hibával, amivel az embernek szenvednie kell, és nagyon, de nagyon idegesítő, és mint csak windos-on programozó, szerintem ezeket elég könnyen meg lehetne oldani. Gondoltam mivel a legtöbbet használt linux az Ubuntu, és csak ezzel érdemes foglalkozni. Telepítés mér nagy problémákba ütközik, bármelyik verziót próbálom, elő jön a hiba: PenDirve-ról telepítem, mielőtt elindulna a telepítés, fogja, és újraindul, bármit belítok, netre csatlakozok vagy nem, sötétképernyő, és már a BIOS-t látom. Itt igaz, nem próbáltam meg optikai meghajtóról, de gondoltam próbálkozok máshogy. Gondoltam felrakom akkor win mellé, WUBI-val. Első telepítésnél felrakta, de semmi nem történt, másodikra már összejött. Mivel magyart szedtem le, gondoltam úgy is fog működni, de rengeteg minden, beépített programok is már teljesen angolul fogadtak, sőt, az elején Lokalicáziós fájlokat kell letöltenie, amit nagyon sokáig csinál, szerintem ok nélkül. A következő nagy ötlet, az egér eltünik egy idő után, de minek? A synaptic nagyon jó kis program, csak amikor épp eltünik az egér nem lehet görgetni, de jó. Gondoltam próbálom kiállítani, letörölni a hozzá tartozó programot. Keresgetve teljesen nem azt a menüket írják, mutogatják amik nekem vannak. (hiába a verziószám, és más nyelv, hasonló sincs) Nagy nehezen meg tudtam oldani, az unclutter állításával. De a synaptic továbbra is ilyen nagyszerűen működik, nem értem minek bele ez az újítás, amikor hibásan működik?? Felraktam a KDE kinézetet, mivel nekem jobban kézre esik Win után, de itt is rengeteg problémával találkoztam. Jó, gondoltam mivel a Kubuntu pedig alapból KDE, ezért felrakom azt. Itt már sikeresebb volt a telepítés 1 dolog kivételével. Hova telepítsem? Én HÜLYE, az 1. lehetőséget választottam. "A teljesen lemezt használhatja" Gondoltam valami olyasmi mint az Ubuntunál, majd lehet win mellé rakni, vagy csak kiírja mint jelent ez, de nem. Ő elkezdte csinálni. És igen, mint gondoljátok letörölte az egész vinyómat..... de jó Itt üzenném a fordítóknak, ezt egy kezdő miből gondolja, hogy most teljesen újrapatricionálja a gépét? Sőt, figyelmeztetés nélkül! (legalább ha win mindenbe beleszól, de figyelmeztet, ha valami rossz dolgot akarok) A patricó kiválasztása is teljesen káosz, számomra teljesen érthetetlenül működik. Egy 640-es vinyóval rendelkezek. 4 patricó van: 20 GB (teljesen üres, szektorhiba miatt), ~130 GB Win 7-nek, 350 GB az adatoknak, és olyan 40 körül lehetett egy másik amire egyéb dolgok mentek. Ő ezek helyett látott egy Win7-et 0%-ba, 130GB foglaltnak, és olyan 400-500 GB körül teljesen szabad helyet, és ezek közül lehetett választani, káosz, főleg egy kezdő számára szerintem. És azóta is windowson próbálom helyre állítani a fontos fájlaimat, elég idegesen, és becsapotnak érzem magam....
Miért használok még mindig Windowst?
Hidd el, megértem a problémádat. De azt is hidd el, te hibáztál. Nem igazán voltál felkészülve a telepítésre, csak belevágtál. 1.) MD5SUM ellenőrzés volt? 2.)Hogyan és mivel írtad ki a pendrive-ra? 3.) Milyen partíciókat szerettél volna létrehozni, és mi van/volt a gépen? 4.)Milyen gép? 5.) nomodeset opció? 6.) Melyik Ubuntu és melyik Kubuntu? 7.) „A teljes lemezt használja” ez szerinted mit jelent? Egy leválasztott 20GB-os részt? 8.)„Valami más.” Ilyen nem volt?
rapfenKöszi, valóban, ebben biztos vagyok hogy én hibáztam, de szerintem az emberek nagyrésze hozzá van szokva a Windowshoz, és szerintem ha valami olyat csinálok, főleg ha a másik 2 lehetőség se a legjobb megoldás, megpróbálom az elsőt, ha valami gond lesz, majd úgy is szól hogy biztos vagyok benne, elveszlik minden! Aki meg már évek óta linuxozik, ő valszeg tudja mi hogy történik, ha csak írkálni kellene, neki lehet akkor is menne. 1.) Öszintén nem hiszem. 2.) Universal USB Installer 3.) Az ucsó, tehát a 4. patricióra "egyéb" akartam volna rakni, de se menevezés, se ilyen méretű patriciót nem találtam, és igen, patriciónálva, formázva volt. 4.) Packard bell EN TK81-465 5.) Ezt kérlek fejsd ki:) 6.) Ubuntu 12.04, 13.10, Kubuntu 13.10 Az ubuntunál (talán a 13.10-nél) tapasztaltam olyan problémát is hogy el se akart indulni a telepítés, rendszer, csak fekete képernyő, valószínüleg bekadt valahol (végtelen ciklus?) mert fűtött a proci, ment a venti rendesen. 7.) Igaz, de szerintem valami szöveges vagy info, vagy figyelmeztetés lehetne, eddig kb mindenhol van, és volt ilyen, így én is arra számítottam, vagyis bennem van, ha rosszat csinálok (formázom az egészet), csak mondja, hát nem... 8.) Dede, volt olyan, de itt teljes volt a káosz, nem értettem melyik patrició mit akar jelenteni, se megnevezés, se méret egyezséz, se darabszámra nem jött ki. Ha van valami tipp, a fájlam visszaszerzése tett próba után, megnézem újra, már csak azért is.
"Miért használok még mindig Windowst?" Kell, hogy ez érdekeljen bárkit is?
peti6347.) Igaz, de szerintem valami szöveges vagy info, vagy figyelmeztetés lehetne, eddig kb mindenhol van, és volt ilyen, így én is arra számítottam, vagyis bennem van, ha rosszat csinálok (formázom az egészet), csak mondja, hát nem... Miért mondaná? Feltételezik, hogy elég nagy fiú vagy, el tudtad olvasni magadtól is a telepítési útmutatót. Kébzeld, volt már itt olyan is, aki hetekig kérdezett, érdeklődött, mielőtt telepíteni kezdett volna.
peti634A win7-et egy tetszőleges vírus is fel tudja nyomni. "Gondoltam nem kell x órákat olvasgatni utána, több évnyi ismeret után." Ismeret? Azt se tudod, milyen partíciók léteznek, azt se tudod, mi a partícionálás, mi a formázás. És ez még nem is oprendszer. Gondoltad, nem kell olvasgatni utána. Hát nem is. Előtte kell-ett volna. Te géped, te rendszered, te döntésed. És biztos vagyok benne, hogy mentésed sincsen, mert azt sem tudod, mi a mentés. Több évnyi "ismeret". LOL
peti6347.) Igaz, de szerintem valami szöveges vagy info, vagy figyelmeztetés lehetne, eddig kb mindenhol van, és volt ilyen, így én is arra számítottam, vagyis bennem van, ha rosszat csinálok (formázom az egészet), csak mondja, hát nem... Nézd meg azt a képet: http://www.kepfeltoltes.hu/view/140102/snapshot1_www.kepfeltoltes.hu_.png Én úgy látom, mintha még mindig ott lenne a meglévő operációs rendszer (sőt nálam még kettőt is talált, nem is akarja bántani egyiket sem). Értem én, hogy non-stop, de meddig van nyitva?