z182sterKérlek részletezd a lépéseket onnan, hogy letöltötted.

lev258a letöltésekbe mentettem... akkor valszeg ez a baj... hogy tudom megadni a letöltések útvonalat terminálban?

z182sterAzt írta, hogy előbb telepíteni kell .deb-ből. Kétszer katt, jó esetben a Szoftverközpont vagy a Gdebi felületén keresztül települ. Csak utána jön a Terminál.

z182sterÉn nem is kínlódnék a szoftverközponttal. Vagy a dpkg -i vagy telepíteném a gdebi -t. Parancssorban: cd /ahol/van/a letöltöttfájl sudo dpkg -i csomagneve.deb vagy sudo dpkg -i /ahol/található/fájlneve.deb Gdebi-vel Megnyitod a fájlkezelővel ahol van a letöltött deb és jobb klikk megnyitás ezzel: gdebi. A többi már egyszerű. (telepíteni a gdebit: sudo apt-get install gdebi )

rapfenköszi szépen!! feltelepítettem terminálban a gdebi-t és utána azzal fel is telepítette!! Thank's!!

Sziasztok Lehet egy hülye kérdésem ? Miért kell Ubuntura antivirus? Köszi Sanya

fsanyaLehet például, hogy tölt le fájlokat Ubuntuval, amiket aztán átvisz wines gépre, de előtte leellenőrzi őket, nehogy vírust vigyen át.

Ennyivel később: 3 hónap

csuhas32Utána meg a windózos gépen leellenőrzi, hogy nem kapott-e vírust.

Ennyivel később: 2 év

a mesterSzeretnék segítséget kérni a Comodot sikerült telepíteni de keres egy post setup.sh fájt ,hol találnám meg és hogyan tudnám telepíteni ? totál kezdő vagyok előre is köszönöm .

dugo22222A témaindítóban hivatkozott oldalon több hozzászólásban is ez szerepel: sudo /opt/COMODO/post_setup.sh Nyiss egy terminált (Ctrl+Alt+T), másold bele a fenti utasítást, aztán nyomj egy entert. Jelszót fog kérni, add meg neki (amíg gépeled nem fogsz látni a képernyőn változást, még csillagok formájában megjelenő helyettesítő karaktereket sem, de ne törődj vele, csak gépeld), aztán nyomj megint entert.

csuhas32Nagyon köszönöm a tanácsot, idáig sikerült a diagnosztika lefuttatása után kiírta " majd a szolgáltatás újra indításhoz "/etc/init.d/cmdav restart . Lefuttattam a víruskeresést a találat 3 db" TrojWare.JS.Obfuscated. DI @321806921 .Előre is köszönöm a tanácsot .

a mesterHogyan lehet őket kiirtani ? A kért műveletet hogyan lehet végrehajtani ? Előre is köszönöm .

dugo22222De hát mondta hogyan! :-) /etc/init.d/cmdav restart Csak rendszergazdaként próbáld kiadni, illetve jogosultsággal. sudo /etc/init.d/cmdav restart

dugo22222Úgy emlékszem, a CAV menüjében, van lehetőség a talált ocsmányságokat törölni, ill. karanténba helyezni.

Ennyivel később: 16 nap

dugo22222Egy apró javítás (a helyes "parancs") -nehogy rosszul rögzüljön- ha más is ilyen szituba kerül : /etc/init.d/cmdavd restart Természetesen előtte: sudo

Ennyivel később: 6 év