Sziasztok! Ki milyen szövegszerkesztőt ajánlana Ubuntura? Még kezdő vagyok. most ubuntu sima text editort használok. Utánaolvastam és nagyon sokan használnak Notepad++-t. Ami Ubuntura nincs, persze wine-al azt is fel lehet tenni, csak kérdés hogy érdemes-e? tehát ki mit ajánlana? esetleg maradjak a text editornál? Köszi előre is a válaszokat!

Mi a kérdés? Hol van a kérdés lényegét adó parancssor?

A címben és a témanyitóban két különböző dologról beszélsz. Parancssoros szerkesztők is vannak: nano, vim, emacs, mcedit de a témanyitó alapján neked grafikusra lenne szükséged. Azokból is van rengeteg az egyszerű szerkesztőktől kezdve a teljes IDE-kig bezárólag: Geany, jEdit, Scintilla, Sublime Text, Eclipse, Netbeans, PHP Storm, stb. Próbáld szűkíteni, hogy mit is keresel pontosan.

a mestera kérdés csak annyi lenne, hogy ki, milyen szövegszerkesztőt ajánlana html oldalak szerkesztéséhez.

Udiköszi szépen. igaz! html oldalak létrehozásához gondoltam megkérdezem ki, mit ajánlana. Most kezdtem el ezzel az egésszel foglalkozni és eddig csak a text editort használtam. gondoltam hátha van valami jobb is de majd ezeket amiket ajánlottál megnézem. köszi!

z182sterEclipse. Igaz nem szövegszerkesztő. Ha muszály hogy szövegszerkesztő legyen, akkor Geany.

z182sterAz Ubuntu alapértelmezett szövegszerkesztője nem a gedit? Abban is van highlight. Ha WYSIWYG szerkesztő kell, akkor esetleg kompozer.

ha parancssor, akkor nano: http://apt.ubuntu.com/p/nano vagy vim: http://apt.ubuntu.com/p/vim

Ennyivel később: 9 hónap

Sublime Text, Brackets én ezt a kettőt használom. Egy-két plugin segítségével tökéletesek. HTML szerkesztéshez ajánlom az Emmet nevű plugin-t, elöszőr lehet nem lesz egyszerű de amint ráérzel ezerszer gyorsabban fog menni ;)

Ennyivel később: 4 nap

kiraly96Köszi! a Sublime nagyon tetszik! Eddig Gedit-et használtam, de a Sublime-ot jobbnak találom.(kegakébbis számomra)

Ennyivel később: 7 év