F72tNem tudom mennyire titkos egy ilyen nyomtatvány, de ha elpostázod nekem (a pdf-et), megnézem, hátha tudok kezdeni valamit vele (esetleg kitakarod a kényes részeket). Nekem is csinált ilyet a nyomtatóm (F2480-as), de már nem tudom, hogy mit piszkáltam meg. Viszont azóta rendesen teszi a dolgát. Szerintem valami beállításon átsiklasz. (Kapcsolat fülön elérsz.)

RemekelekNekem a következő hibaüzenetet hozza fel amikor telepíteni akarom a programot: Could not launch JNLP file. Ez mit jelent?

maykatalinEzek a részletek: net.sourceforge.jnlp.LaunchException: Fatal: Launch Error: Could not launch JNLP file. at net.sourceforge.jnlp.Launcher.launchApplication(Launcher.java:600) at net.sourceforge.jnlp.Launcher$TgThread.run(Launcher.java:889) Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: jarinstaller.JarInstaller at net.sourceforge.jnlp.runtime.JNLPClassLoader.loadClass(JNLPClassLoader.java:1404) at net.sourceforge.jnlp.Launcher.launchApplication(Launcher.java:574) ... 1 more Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: jarinstaller.JarInstaller at net.sourceforge.jnlp.runtime.JNLPClassLoader.loadClass(JNLPClassLoader.java:1404) at net.sourceforge.jnlp.Launcher.launchApplication(Launcher.java:574) at net.sourceforge.jnlp.Launcher$TgThread.run(Launcher.java:889)

Ennyivel később: 12 nap

pubeIgen, ez egy jó megoldás... Nem ismerem a hátterét, de valóban előfordul, hogy ez a tároló nem működik, nem találja a frissítő program és emiatt a többi új is blokkolódik, sajnos. Ettől még mindig ennek a tárolónak a felvétele a legjobb megoldás szerintem is és legfeljebb időnként oda kell figyelni... ;)

Ennyivel később: 6 nap

Az ~/.abevjava könyvtáron belül melyik alkönyvtárba kell bemásolni a letöltött és futtathatóvá tett nyomtatványokat, hogy a program lássa? Vagy: ez a produktum, hogyan vihető végbe? Hogyan futtatom? "Kövesse a telepítési útmutatót a felbukkanó ablakok alapján."

Kimariteha letöltötted a .jar kiterjesztésű nyomtatványt, és futtathatóvá tetted utána elinditod és a java program telepiti és elhelyezi a megfelelő helyen. "Elindítjuk az ÁNYK-t ... kiválasztjuk a nyomtatványt és örülünk."

csucsuDe mivel indítom, hogyan? :) abevjava "nyomtatvány" (így nem indul. kell a regisztráció avagy kapcsolat a NAV-val? .. nekem nincs) vagy java "nyomtatvány" Ja a fórumnyitóban linkelt nyomtatvány nem ".jar" kiterjesztésű: NAV_1353.jnlp!

Kimaritea nav oldaláról a .jar kiterjesztésű nyomtatványokat kell letölteni. például: 1408 http://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/bevallasok/1408.html "További letöltési lehetőségek" -et nyisd ki

Kimarite"Ja a fórumnyitóban linkelt nyomtatvány nem ".jar" kiterjesztésű: NAV_1353.jnlp!" ez engem is megzavart, nehezen jöttem rá mit akar a beiró mivel a többi nyomtatványt nem tudtam megtalálni ilyen .jnlp kiterjesztéssel például a 1353-as nyomtatvány itt találhatod meg .jar-ban : http://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/bevallasok/1353.html

KimariteHa a .jar fájlt töltöd le, akkor így telepítheted terminálból a legegyszerűbben: sudo java -jar /home/te/elérési_út/valami.jar Indításhoz meg csinálsz erről egy linket: /usr/bin/abevjava

pubeTudom indítani: abevjava # benne van a PATH-ban Az indítást kösz, a fájlkiterjesztéssel lehetett a gond (alább beszélgetünk erről).

pubehttp://www.nav.gov.hu/data/cms36637/abevjava_install.jar Az általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) - keretprogramot, telepitéskor érdemes a home könyvtárba tenni, ide menti a kész, elküldendő, elküldött nyomtatványokat. linux ujra telepitése estén elveszhetnek az adatok a /usr/bin/abevjava alól, persze a home-nak külön partición kell lennie.

csucsuNekem már ott van, telepítéskor oda került. (~/.abevjava)

Kimarite"Ritka fajta lehet. Semmilyen módon nem indult, klikkre, stb.. Kösz" Mivel előtte futtathatóvá kell tenni. "Tegye futtathatóvá: jobb klikk, tulajdonságok, jogosultságok, programként való engedélyezés".

RemekelekMármint türelmetlen voltam reggel (siettem el), két klikkre elindul egy idő után, de nem kerül be az abevjava programba. Persze, telepítsem a NAV oldaláról, ne tárolóból, de inkább arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet az ok, és hogyan tudom a hibát megkeresni. A képen az is látható, hogy futtathatóvá tettem, de előtte és utána is ugyanaz a semmi: http://imgur.com/qqpTLPX

Kimariteelösször egy új nyomtatványt kell megnyitni a képeden a már kitöltött nyomtatványokat lehetne megnyitni, ami még nincs neked

csucsuDe én azt szeretném megnyitni, amit telepítettem az imént. Ehhez regisztrálva kell lenni? Nagyon egyszerűen nem lehetne elmondani, hogy most mi van nálam? Tehát a kérdésre kérek választ, sajnos nem értem az eddigi válaszokat, illetve mindezeket már tudom. Onnan lépjünk tovább, hogy telepítettem egy nyomtatványt, miképpen nyitom meg, hogy kitöltsem?

Kimaritemint irtam egy "új nyomtatványt" kell megnyitni elinditod az ányk-t bal fönt rákattintasz az "adatok"-ra legördülő menűből "új nyomtatvány" NEM a "nyomtatvány megnyitása"