87xmanNos, először is, nem köszönöm meg nekik! Másodszor, igenis tanultam belőle, meg tanultam, hogy ha valaki komolyan foglalkozik a weboldalával, akkor igenis tesz ellene, hogy ne tudják feltörni! Én egy ingyenes szolgáltatónál üzemeltettem oldalt, nem volt lehetőségem nézegetni a logot, nem használhattam a .htaccess fájlt. Így is sikerült biztonságossá tenni az amúgy elég gyenge (PHP-Nuke) CMS rendszert! Nem vagyok egy IT-s guru, de bele ástam magam a forrásba, és az interneten található leírásokból, PHP manualokból sikerült megcsinálni.
A biztonsági mentésről annyit, hogyha nem biztonságos a rendszer, akkor ugyan ott vagy, ahol a part szakad. Igaz vissza tudod állítani az egészet, de ugyan úgy feltörhető a rendszer, biztos vagyok benne, hogy meg fogja újból próbálni.
A nagyméretű floppy lemezt nem tudom túlpörgetni, de ha annyira érdekel a Youtube-on van egyéb eszement CD, HDD pörgetős videó, lehet mazsolázni.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha a tulajdonos nem ért a programozáshoz, vagy nem ismeri a rendszert, amit használ, nem nézi rendszeresen a rendszer hírek oldalát, akkor talán ebből tanul.