adam90Az Iceweasel nagyon nem gyorsabb, egyáltalán nem tudom, hogy századmásodpercekben is gyorsabb akár, nem mértem le. Olyan kis különbség lehet, hogy ezért nem érdemes szenvedni a telepítéssel, még, ha az valahogyan lehetséges is. Ezt nekem a Debian szállítja, Firefox is telepíthető lenne, de csak PPA-ról, illetve a hordozható (portable) változat, mert nincs benne a tárolókban. Próbáld ki a Midori-t esetleg, vagy a Qt Web Browser-t. A Luakit az eléggé fapados, de gyorsnak gyors ... amíg egy videót nem nézel vele (az mindegyik böngészőt lassítja).
Kipróbálhatod a Firefox fejlesztői változatát (vagy a Beta-t), mert a fejlesztői változat, az Aurora nálam sokkal gyorsabb volt, mint az Iceweasel, vagy a stabil Firefox ... persze csak a saját felelősségedre, hiszen egy Beta vagy fejlesztői változat használatával lehetnek biztonsági kockázatok.
Alábbi blog második részében az Aurora letöltési hivatkozása és portable használatának módszere, de azt hiszem az Ubuntu Tweak is felkínálja a fejlesztői PPA-t (talán).
http://ubuntu.hu/node/26126
Másrészt a Unity is sokat fogyaszt, válts MATE, XFCE, LXDE vagy más kisebb erőforrás igényű asztali környezetre.
Esetleg kipróbálhatod még a SeaMonkey-t, telepíthető rá pár Firefox plugin például, ez az egyik előnye.