csuhas32Szórakoztató (és tanulságos is) veletek „csatázni”. :-)
A konkrétan emlegetett szabályról engem nem tanítottak, nem olvastam, nem vagyok nyelvész... stb.
Érdekességként: a dátumok, a pénzösszegek, a 160 GB meg a hasonlók esetében józan paraszti ésszel az emlegetett szabályt alkalmazom gondolkodás nélkül, folyó szövegben is.
Nem dicsekvésképpen, de ezt az iskolát kitűnő bizonyítvánnyal végeztem, és noha a szakmát nem gyakorlom, ám néhány alapvetésre akkor is illik emlékeznem. -> Jó neked, én semmiféle hasonló iskolát, tanfolyamot nem végeztem, csak a valamikori általános iskolai tananyag egy töredékét tudom.
Abban valóban igazad van, hogy próbálok figyelni arra, hogy ne kelljen többször javítani, visszajavítani, bár ez nem mindig sikerül. (De olyan is van, hogy csak a hecc kedvéért akadékoskodok. :-D) Már többször emlegettem azt is, hogy ez nem egy nyelvművelő fórum, ezért nem is piszkálok meg minden címet, minden (esetlegesen apró) hibáért.
Aztán van egy másik dolog: többrészes témáknál az első példány címe az irányadó, annak „másolatát” használjuk a folytatáshoz. Ezzel az adott részek összetartozását hangsúlyozzuk, meg talán a témát kereső egyén is könnyeben rátalál a részekre, de a megszokás is besegít, nincs szabály rá. A helyesírási téma (fentebb látható) címe is nyögvenyelősen változott meg annak idején emiatt.
Lezárásként pedig egy egészen egyszerű magyarázat arra, hogy miért nem alkalmazom a törhetetlen szóközt a címekben: a fórummotor nem tudja kezelni. :-D
(U.I.
rapfen bácsi: ha egyszer a kezem közé kerülhetnél... :-))