És mit szóltok egy olyan megoldáshoz, hogy a hozzászólás végén a mentés gombra kattintva a fórum megszámolná hány sort írtunk. Amennyiben valaki mondjuk 15-20 sornál többet írt, az oldal rákérdezne arra, hogy tartalmaz-e a hozzászólás parancs kimenetet, vagy csak sikerült ilyen hosszasan kifejteni a gondolatainkat. Utánna új bekezdésben egy rövid tájékoztató a pastebin használatáról. Majd két gomb, egyik vissza a szerkesztése, a másik meg a mentés lenne.

csuhas32Viszonylag gyakorta kapcsolatba kerülök kevésbé gyakorlott felhasználókkal, nekik egy problémamegoldás közepette elmagyarázni, hogy a tartalmat tegye {syntaxhighlighter brush:bash}...{/syntaxhighlighter} tagek közé a meglátásom szerint nem fog menni. Egyszerűen számukra sokkal könnyebb egy linkre rákattintani és a többi kizárólag egérrel végezhető műveletet elvégezni (kijelöl, másol, beilleszt, beküld, kijelöl, másol, beilleszt), mint egy ilyen kódot bemásolni, és a tartalmat közé másolni. Nincs benne gyakorlatuk, nem tudják, nem értik hogyan megy. A moderátorok helyzete más, ők jártasabbak az ilyesmiben, nekik talán az egyszerűbb az, ha előrántják valahonnan a syntaxhighlighter kódpárost, náluk inkább a lépések száma döntőbb, annak fényében nevezhetünk egy megoldást könnyebbnek, vagy bonyolultabbnak. Ezen elmeditálva én arra jutottam, hogy megmaradnék a szövegboboz alá kerülő pastebines utalás javaslása mellett azzal a kiegészítéssel, hogy gyakorlottabb felhasználók és a moderátorok viszont nyugodtan használhatják a {syntaxhighlighter brush:bash}-t (vagy azt amit ezt helyettesítendő a hozzáértőbbek kiötlenek, mert rapfen kérdése maat felé még függőben van).

rapfenNem feltétlenül van telepítve/bemásolva mindegyik syntaxhighlighter szkript az oldalt kiszolgáló Drupalba. (Történetesen a sima szövegnek nem sok értelmét látom.)

HtibiKözben végigpróbáltam jó párat, ismerkedtem vele, több hiányzó is van. A Textnek azért látnám értelmét, mert egy dmesg, egy sources.list, egy logfájl részlet is könnyen elhelyezhető lenne itt helyben, később visszakeresve a témát is látható azonnal. Viszont bash kiemeléseknek meg nem sok minden értelme lenne ilyen esetben. Igaz nem is árt.

rapfenAz ottani kísérletezést rejtettem. Ne zavarja a téma kérdésére válaszolókat, meg amúgy is kitárgyaltátok.

rapfencsuhas32 megfogalmazta kicsit feljebb. Gyakorlott fórumozónak nem gond egyik megoldás sem, de a problémával küszködő, néhány perce, órája regisztrált felhasználónak mindegyik megoldás lehet bonyolult. A szerkesztési súgót szerintem egyik sem olvassa el, arról már nem is beszélve, hogy a nagy többségnek fogalma sincs arról, hogyan működik egy weboldal (HTML, PHP, syntaxhighlighter, stb.) Te belefutottál a plain text "hibába", én egyszerű szövegnél átverem a syntaxhighlighter-t, és nem színez semmilyen nyelv szerint és nem is reklamál hiány vagy hibás argumentum miatt. De ez már mind bonyolítja a helyzetet a kezdő szempontjából nézve.

HtibiBelefutottam. Azért ebben az én bénázásom is jócskán benne van. :-) Sajnos abban igazad van, hogy ez egy frissen regisztrált felhasználónak, abszolút kezdőként sok. Túl bonyolult. Azonban a rutinosabbaknak nyugodtan alkalmazható lenne, (Nem fogják.) Majd ekkor jössz te. :-) Egyébként amikor plusz hozzászólásban ajánlgatva van valamelyik paste oldal, linkek bemásolása, stb, akkor akár azt is lehetne javasolni, hogy: – Másold ezt át, középre a szöveget illeszd: {syntaxhighlighter brush:bash} ide másolod a szöveget {/syntaxhighlighter} Aztán mehet. – Így már csak menne. De nem a külső oldalak ellen beszélek, mert jók azok, hanem sokszor egy idő után már elérhetetlenné válik, pl egy hasonló hibaüzenet, vagy egy „ most éppen jól jönne” szkript.

rapfen"sokszor egy idő után már elérhetetlenné válik" Igen, ez sajnos hiányossága a dolognak. (De az a pár soros. görgetős dobozka engem kimondottan idegesít, nem látom át. Mintha csőlátásom lenne, bizonytalannak érzem magam mellette.)

HtibiCsak tudnám, hogy ki az a rendes, aki már több topiknál is alkalmazta, beillesztve a hosszabb szövegrészeket! ☺

Htibi:-D Két példa: http://ubuntu.hu/node/31366#comment-348955 http://ubuntu.hu/node/30330 A bevezetőben.

rapfenHát, igen. :-D Mindkét helyen sima pre.../pre tagok között van a kód, ráadásul az első esetben még az is hibásan. Három nyitás után egy zárás. :-(

HtibiDe eredetileg nem így volt. Sima pre /pre volt, és nem lehetett tekergetni. Ezt első kézből tudom. Csak megváltozott.

rapfenAz oldal CSS-ébe be van téve egy sor, ami eddig nem volt: max-height: 8em; Ez érvényes mindenhol, ahol a pre szerepel. Gondolom maat tette bele. Egyébként valószínüleg ez hozta ki a te hozzászólásodban a hibát (három görgetősáv van egymásba ágyazva, mert elfelejtettél egy perjelet kitenni.)

HtibiKöszi! Így már érthető. Feltűnt ez a változás. :-) Viszont tök jó, mert a <pre> </pre> használata egyszerű és nem kell a text változattal sem kínlódni. Mégis szuperál. (még nekem is ment) Tudtok ti! :-D

nkboyAki tud, az tud. Béna sem lehet ám akárki. Ez már művészet szintje. :-D (Ez az utólagos módosítások eredménye ahogy nézem, mert van olyan sor amit ki akartam emelni, van amit nem. Aztán a bezárás rossz helyre került. A hírek ellenére mind a három záró tag is megvan. :-) )