Sziasztok!
Igen ismét kifogtam egy kegyetlen hibát, és segítségeteket kérem, hogy ne kelljen az egész rendszert újratelepíteni, miután mindent berendeztem!
Az első probléma akkor jelentkezett, amikor újra akartam indítani a gépet, na ekkor még a boot betöltése előtt kifagyott, win alatt ez simán müködik.
Ami pedig a hiba legidegesítőbb szoftveres változata, hogy ha az órára és a dátumra rákattintok, lefagy az óra és a dátum, de ami még a legrosszabb, lefagy az egész gnome-panel ahogy van!
Eddig ezt nem csinálta, kb ezt egy 1-napja kezdte el, a rendszer 1-hete lett telepítve....Vagyis megjelenést követő nap...
Több hiba jelenleg nincs, de ha lefagy a panel kilépni sem tudok a felhasználói fiókból, csak a következő parancsal:
shotdown -P now
ez persze leállítja az egész gépet.... ezért elég kellemetlen.
A gép egy acer aspire 5710z noti.
Eddig nem fagyott a panel, most a fenti fagyás tapasztalható... van valakinek ötlete ezzel és a bootfagyással kapcsolatban?
Mint mondottam egyik sem lehet hardverhiba, miután a win aloli restart kiválóan működik, ha linux alól nyomok restartot, akkor a merevlemez betöltéséig se jut el... :S
Üdv: Moon