a mesterigen így van. azon a tűzfal engedélyezve van, pontosabban a portok a szerver felé, illetve a nat van beállítva. Igen én confoltam. 3 évig szépen ment, csak előző szerveren amin volt, frissítés közben behalt és az összes jogot elvesztette, így pár óra állt rendelkezésre, hogy fusson és adtam 777 jogot mindenre, persze a fő folyamatoknak a jogait visszaraktam. Ezután elkezdtem a spam-ek jönni befele és be lett a spamassassin állítva és innentől nem megy, azt hittem elsőnek, hogy a jogok miatt valahol elakad így jött egy erősebb vas, de itt is ugyan az a jelenség. Tehát valami a spamassassin körül volt/van. Az úgy működik, hogy ha spam-et észlel, akkor a fejlécet átírja, a postfix-ban pedig van egy header_check, ami nézi és ha spam, akkor továbbítja egyik létező mail címünkre. De attól még tanácstalan vagyok már :) jah és változók az időközök, ma pl reggelről 2* kellett restart neki, de hétvégén egyszer sem, innen jött a nofile és az nproc, mind a rootra, mind pedig az 1000-es UID user-re, mivel ezen fut a dovecot.