Csabee Gabi16062Hülye kérdésekre hülye válasz születik, ezt már az iskolában megtanulhattad volna! :-)
simanzoli Gabi16062Telepítsd ezt, a parancs végén ahol jeleztem add meg a mappa elérési útvonalát, amelyikben keresed a duplikátumokat. A script amit idemásoltam rekurzívan keres. sudo apt-get install fdupes Kereső parancs: fdupes -r /a/mappa/eleresi/utvonala/amiben/keresni/akarsz/ Ha egyből törölni is engeded, akkor így: fdupes -r -d /a/mappa/eleresi/utvonala/amiben/keresni/akarsz/ Ezzel azért vigyázz mert az összes duplikátumot törölni fogja.
Gabi16062 simanzoliVagyis, ha van két azonos xyz.mp3 fájlom, akkor mind2t ki fogja törölni? Ha igen, akkor ez nekem nem túl jó, mivel csak azt akarom elérni, hogy valamiből .CSAK 1 legyen.
simanzoli Gabi16062Nem... Ha van 2db xyz.mp3 fájlod, akkor csak az egyiket fogja kitörölni.. mivel csak a DUPLIKÁTUMOKAT! törli ki..
simanzoli Gabi16062Egyébként nem akarok goromba lenni, de ha kicsit jobban elolvasod amit írtam, akkor láthatod, kereső mód is van.. de nem szeretném a komplett man oldalt ide másolni neked, azt te magad is el tudod olvasni, ha telepítetted a programot.
Gabi16062 simanzoliAkkor jó. A duplikátumokért nem kár. Amint visszaállítottam a win7-et törlöm a duplikátumokat a külső merevlemezről.
trt Gabi16062Azért első alkalommal ne élesben használd, mert lehet még félreértés. Hozzál létre tesztkönyvtárakat, tesztfájlokat, és győződj meg a használhatóságáról, ismerd meg a program logikáját! olvasd el a man-oldalát. man fdupes