Az internetről összecsipegetett információk alapján készítettem egy leírást arról, hogy hogyan lehet az Ubuntu hibernálás funkcióját visszahozni, illetve a menüből könnyedén elérni. Akik Ubuntu 12.04 LTS-t használnak: A leírás majdnem működik ott is, egy apró különbség van. A(z) /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla fájl szerkesztésénél az alábbi tartalom helyes: [Enable Hibernate] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.upower.hibernate ResultActive=yes Lényegében ugyanaz, a "powerd"-ről viszont nem tudok nyilatkozni, ezért írtam ezt a kis kiegészítőt. Ha már néhányan hasznát veszik ennek a leírásnak, már megérte közzétenni.
Hibernálás Ubuntu 14.04 LTS alatt
Nekem 14.04 tökéletesen megy ahogy leírtad. Olyan régóta szenvedtem ezzel, hogy nem tudom leírni milyen boldog vagyok emiatt!!! Talán abban is van valami, hogy a postod csak 5 perccel késte le a születésnapom. :-) Be tudom arra. :-))))) Köszi a leírást!!!!!
Nagyon köszönöm a leírást, tökéletesen működik 14.04 alatt is, csak nem értem alapból miért nem tudja ezt a rendszer? Évek óta Ubuntut használok minden gépemen, de valami bosszantó kis hiányosságot mindig tapasztalok itt-ott...már kész mini How-To-t írtam a friss telepítések "használhatóvá tételére" alkalmas leírások sorozatából. :) Persze azért Linux forever! :D
pivotSziasztok! Kubuntu 14.04 alatt nem találom a fájlt. A terminálból futtattam a megadott parancsokat, és kikapcsolt a gép. Majd újra Indítás után folytatódnak a folyamatok.
robeszka74Milyen parancsokat futtattál? Másold ide, amit beírtál. (copy/paste)
rapfenEljutottam idáig. 1. sudo nano /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla 2. [Re-enable hibernate by default in upower] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.upower.hibernate ResultActive=yes [Re-enable hibernate by default in logind] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.login1.hibernate ResultActive=yes 3. CTRL+X billentyűkombinációval mentsük el a fájlunk, majd adjuk ki a killall indicator-session-service parancsot!"
robeszka74És sikerült is a mentése a fájlnak? 3.) > És erre kapcsol ki?
rapfenNem, hanem a leírás alapján megcsináltam, és kiadtam a sudo pm-hibernate parancsot. Majd a menüben is megjelent a Hibernálás funkció is ), kikapcsoltam ott. Egy pillanatra leállt, majd vissza, és utána hibernálódott. ))