Az internetről összecsipegetett információk alapján készítettem egy leírást arról, hogy hogyan lehet az Ubuntu hibernálás funkcióját visszahozni, illetve a menüből könnyedén elérni. Akik Ubuntu 12.04 LTS-t használnak: A leírás majdnem működik ott is, egy apró különbség van. A(z) /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla fájl szerkesztésénél az alábbi tartalom helyes: [Enable Hibernate] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.upower.hibernate ResultActive=yes Lényegében ugyanaz, a "powerd"-ről viszont nem tudok nyilatkozni, ezért írtam ezt a kis kiegészítőt. Ha már néhányan hasznát veszik ennek a leírásnak, már megérte közzétenni.

Ennyivel később: 4 hónap

Nekem 14.04 tökéletesen megy ahogy leírtad. Olyan régóta szenvedtem ezzel, hogy nem tudom leírni milyen boldog vagyok emiatt!!! Talán abban is van valami, hogy a postod csak 5 perccel késte le a születésnapom. :-) Be tudom arra. :-))))) Köszi a leírást!!!!!

Ennyivel később: egy év

Nagyon köszönöm a leírást, tökéletesen működik 14.04 alatt is, csak nem értem alapból miért nem tudja ezt a rendszer? Évek óta Ubuntut használok minden gépemen, de valami bosszantó kis hiányosságot mindig tapasztalok itt-ott...már kész mini How-To-t írtam a friss telepítések "használhatóvá tételére" alkalmas leírások sorozatából. :) Persze azért Linux forever! :D

Ennyivel később: 3 hónap

pivotSziasztok! Kubuntu 14.04 alatt nem találom a fájlt. A terminálból futtattam a megadott parancsokat, és kikapcsolt a gép. Majd újra Indítás után folytatódnak a folyamatok.

rapfenEljutottam idáig. 1. sudo nano /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla 2. [Re-enable hibernate by default in upower] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.upower.hibernate ResultActive=yes [Re-enable hibernate by default in logind] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.login1.hibernate ResultActive=yes 3. CTRL+X billentyűkombinációval mentsük el a fájlunk, majd adjuk ki a killall indicator-session-service parancsot!"

rapfenNem, hanem a leírás alapján megcsináltam, és kiadtam a sudo pm-hibernate parancsot. Majd a menüben is megjelent a Hibernálás funkció is ), kikapcsoltam ott. Egy pillanatra leállt, majd vissza, és utána hibernálódott. ))

Ennyivel később: 6 év