Van egy program ami zárt forrású, nagyon jó de szerintem kifelé is kommunikál a program. Miképp tudom az internetes kapcsolatot kiiktatni alóla?
Kihúzod a hálókábelt.
a mesterAztán ha majd értesz hozzá, és tudod, hogy mit csinál a programod, akkor megtanulhatod használni a tűzfalat is.
a mesterEz nem fer! Adj neki linkeket vagy legalább támpontot az elinduláshoz! Pl.: van olyan, hogy portscanner, ezzel lehet figyelni, hogy mely portok nyitottak. Utánna lehet nézni, melyik portot mire szokták használni a programok. mester mindenbizonnyal tudna segíteni (ha akarna!), én - sajnos - ebben nem vagyok járatos (még a torrentnek sem tudtam - bár nem is igen mertem - megnyítni a javasolt portokat). Ha már tudod figyelni a portokat, akkor a program elindítása után észre fogod venni mely portokat hsználja. és ha más fontosabb programnak nem kell, akkor a port letíltható.
kzprog"Adj neki linkeket vagy legalább támpontot az elinduláshoz!" Ő se monta meg, mellik programra gyanakszik.
kzprogAmennyire én értek hozzá az összes névtelen program, névtelen porton kommunikál, miközben a gazdája két kézzel nyomja az entert, hogy eltűnjön már az a sok OK a képernyőről.
kzprogA portscan az nem igazán erre való, jobb inkább a netstat -tap parancs.
a mestermonta, nem monta (mondta!), azért még értelmes volt a kérdés! Mindegy, én kiszálltam a témából.
kzprogOFF on "(mondta!)" Utánna megnyítni letíltható. OFF off
kzprogNe veszekedjünk, bitwig akar frissítést rámsózni, viszont kikapcsolni meg nem lehet, viszont ha nincs interneten akkor nem küldi...
trtÉn wiresharkra gondoltam, de nem értek hozzá. Az ultima ratio a netkábel.
a mesterJóra gondoltál.
wendelmarNem inkább azt akarja, hogy vedd meg? De tényleg nézd meg, kivel kommunikál, és azt lődd ki.
a mesterNem, hanem hogy töltsem le az újabb verziót.
Szerintem az
ufw
sudo apt-get install gufw
egy.jatekosÉs pontosan milyen szabályt kéne beállítani ehhez?
a mesterhttp://www.dedoimedo.com/computers/gufw.html Én még nem használom,csak olvastam utána.
a mesterhosts fájlba: 127.0.0.1 ahova.adatot.kuld.com :D
v1rusDe nyugtass meg (hívd fel a jelenlevők figyelmét!), hogy ennek köze nincs semmiféle tűzfalhoz.
a mesterFelhívnám a jelenlévők figyelmét, hogy az általam ajánlott megoldásnak semmi köze nincs a tűzfalhoz. :)
a mesterLényeget mondjátok, ne flame-t generáljatok.