Üdv, sajnos az oldalon nem találtam erről információt (ez könnyen lehet, hogy az én hibám) ezért itt kérnék segítséget. Az a kérdésem, hogy a fórumon beküldött hozzászólások milyen jogi státuszba kerülnek? Kié, ki adhatja tovább, hogyan stb? Egy dolgozaton dolgozom, aminek ez a fórum is a tárgyát képzi. Összehasonlításképpen, ha nem lenne tiszta mire gondolok, a Stack Overflow-n egyértelműen megjelenik, hogy a felhasználói hozzászólások Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 licenc alá kerülnek. Itt erről nem találtam információt. Előre is köszi a segítséget.

Én a hozzászólásaimat rád hagyom, de tedd lábjegyzetbe,hogy kitől vannak! :-)

Van egy ilyen a bal alsó sarokban: © 2007–2013. Magyar Ubuntu Közösség. Ez is valami. Én azt gondolom, hogy ha megjelölöd a forrást, akkor rendben van. A különböző címeket és az egyes hozzászólásokat is lehet linkelni.

Köszi, a válaszokat, sajnos nem konkrét hozzászólások esetében érdekelt a dolog, hanem általánosan, az oldal struktúrája szempontjából. Azért érdekes, mert ugye az a jellemző, hogy linkelve átemelik az emberek a tartalmat (és ez így jó is), de ha mondjuk valaki erre a kérdésre válaszként megírja a Háború és béke II.-t, majd azt én módosítom és úgy adom tovább akkor már felmerül, hogy nekem ezt valóban szabad-e. Merőben elméleti tehát az érdeklődésem. De valóban az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy amit itt írunk, azzal a Magyar Ubuntu Közösség rendelkezik a továbbiakban. Köszi még egyszer!

Érdemes még várni a válaszokkal, ugyanis az oldal moderátorai, szerkesztői, és karbantartói még nem nyilatkoztak – és ők a legilletékesebbek ebben, ill. ők azok, akik ha úgy látják, hogy a felvetés jogos, és megalapozott, intézkedhetnek :-) licenszmegjelenítési és jogi ügyekben.

Természetesen! Figyelemmel kísérem a témát továbbra is.

Attribution-Share Alike Szerintem így illdomos. "Nevezd meg! - 'Így' add tovább!" ...A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetni a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a mű címét). / A mű a jelenlegivel megegyező, vagy azzal csereszabatos licenc alatt terjeszthető.

A zindex fórumának van egy ilyenje: 9. Hozzászólásod elküldése előtt megadhatsz a hozzászólásodhoz egy Creative Commons szintet, mellyel egy előre meghatározott szerzői jogi szintet állíthatsz be magadnak. A Creative Commons licencekről bővebben itt tájékozódhatsz: www.creativecommons.hu. Amennyiben nem állítasz be Creative Commons licencet a hozzászólásodra illetve a Fórumban általad létrehozott tartalmakra, úgy a Szolgáltató részére automatikusan lemondasz a vonatkozó tartalom valamennyi szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információhordozó tekintetében; anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben ezek rendszeren belüli tárolására, törlésére, vagy ezek elmaradására, megsemmisülésére alapozva nem támaszthatsz. http://forum.index.hu/felhasznalasiFeltetelek Azelőtt mintha olyan lett volna, hogy a hozzászólás elküldésével arról teljesen lemondtál, utána az a fórumgazdáé szőröstül-bőröstül.

Ennyivel később: 8 év