Üdv. Szeretnék segítséget kérni tőletek. Elindítom a KDE 14.04 linxot. Bejelentkezésig eljut, belépek, betölt mindent. Viszont ezután teljesen fagy, bármire kattintok nem történik semmi. (tálca, ikonok, widgetek, startmenü) Egy dolog érdekes: A Skype próbál bejelentkezni. forog lent az ikon, de nem megy neki. Ha a start menüre kattintok (vagy itt pontosan nem tudom hogy hívják), akkor teljesen befagy a forgó skype ikon, widgetek, viszont visszalépve a Skype-ra tudok nyomogatni, tehát nem a rendszer fagy meg ilyenkor. Feladatkezelőbe próbálom kilőni a skypot, de azt se bírja, lehet a skype lenne a hibás? 1-2 percnyi várakozás után meg-meg mozdul a felület (tálcára gondolok), de ezután se reagál semmire. Újraindítás előtt nem emlékszek hogy bármi olyasmit is tettem volna amivel ennyire tönkre vágtam volna. Hogy tudom leellenőrizni mi lehet a gond?

A logfájlokban. De milyen gép? Milyen telepítés?

Szia ! KDE 14.4 ? :O Véletlenül nem Kubuntu az ? :) Amúgy a Desktop Search / Nepomuk szokta nagyon megfogni induláskor az egész KDE bagázst, szóval szerintem inkább kapcsold is ki: System Settings -> Desktop search System Settings -> Startup and Shutdown -> Service Manager Amúgy a mai KDE 4.13 termést egy darabig nehéz lesz überelni a viccek rovatban szerintem: Legújabb KDE hibaüzenet: "Nem található KDE-s szövegszerkesztő modul. Ellenőrizze, hogy a KDE telepítve van-e." ...

RitanaA hibaüzenet valószínű azért van, mert még felemás a rendszer. :) A 4.13 keveredik a 4.12 -vel. :)

RitanaNepomuk... Nah igen, anno én is ettől akartam a falnak menni, amíg KDE-t használtam. :)

• pch válaszolt erre.

RitanaA KDE 4.13-as verziójától kezdve Nepomuk helyett baloo_file nevezetű indexelő szolgáltatás fut.

Kittus2Ha megvárod míg egyszer megcsinálja rendesen a dolgát utána már nincs utban. Az előnye meg sok. pch

Kittus2Console nem akar elő jönni ha gyorsindítóval akarom elindítani, mutatja az ikonját, hogy töltődik, pár mp. látom, és ennyi. Mintha nem tudna, vagy csak nehezen indulna el egy új folyamat. 2-3 hónapos telepítés, eddig kb. gond nélkül ment. Packard Bell EN-TK81 4GB ram, 256 Samsung evo SSD, Ati 6650.

peti634„...kilépve tty-re” Ctrl + Alt + F1 (vagy F2, F3, F4, F5, F6) Vissza grafikusra: Alt + F7

RitanaAz a baj, hogy kb semmit nem tudok csinálni:) Bármit indítanék fagyás a vége. Telepítő lemezről helyre lehet állítani, vagy valami javítás? Nem szívesen telepíteném újra, mivel már jópár dolog be van állítva, telepítve, és ugye SSD...

peti634Megtippelni sem tudnám, hogy hányszor telepítettem újra rendszert SSD-re, de még mindig semmi baja szegénykémnek. :) Amúgy, ha behal a KDE, egyszerűbb törölnöd a .KDE4 könyvtárat a felhasználói könyvtáradból, következő újraindítás után automatikusan generál egyet, alapértelmezett beállításokkal. Érdemes lenne kipróbálnod, mondjuk így: mv .KDE4 .KDE4__ :)

peti634Mondjuk tesztként megpróbálnám feltenni (mindjárt parancssorból indulva) a xubuntu-desktopot. Aztán meglesni, azzal indítva mit reagálna. Meg memtest.

rapfenSajnálom, én voltam a hülye, csak nem tudom miért...:)!! Tehát: Automatikus le akartam futtatni egy console parancsot, ezért fogtam, és ~/.ked/autostart helyen létrehoztam egy start nevű fájlt, mely csak ennyit tartalmazott: #!/bin/sh Ezt mentettem, majd később újraindítva eljött az említett hiba, ezt törölve már minden működik, de miért?

trtNo igen, gyorsan le is tiltottam, mivel fogta nagyon a laptopot, meg megevett 16GB tárhelyet mikorra sikerült kilőni. Nem használom az indexelő szolgáltatás, Windows-on is ez volt az első, amit letiltottam.

pch??? Én csak a hátrányát tapasztaltam... De ez már a múlté, mivel újabban nem használok KDE-t, csak virtuális dobozba zárva ha kipróbálok egy disztrot :)