Üdv. Szeretnék segítséget kérni tőletek. Elindítom a KDE 14.04 linxot. Bejelentkezésig eljut, belépek, betölt mindent. Viszont ezután teljesen fagy, bármire kattintok nem történik semmi. (tálca, ikonok, widgetek, startmenü) Egy dolog érdekes: A Skype próbál bejelentkezni. forog lent az ikon, de nem megy neki. Ha a start menüre kattintok (vagy itt pontosan nem tudom hogy hívják), akkor teljesen befagy a forgó skype ikon, widgetek, viszont visszalépve a Skype-ra tudok nyomogatni, tehát nem a rendszer fagy meg ilyenkor. Feladatkezelőbe próbálom kilőni a skypot, de azt se bírja, lehet a skype lenne a hibás? 1-2 percnyi várakozás után meg-meg mozdul a felület (tálcára gondolok), de ezután se reagál semmire. Újraindítás előtt nem emlékszek hogy bármi olyasmit is tettem volna amivel ennyire tönkre vágtam volna. Hogy tudom leellenőrizni mi lehet a gond?
KDE 14.04 induláskor lassú [Megoldva]
A logfájlokban. De milyen gép? Milyen telepítés?
Szia ! KDE 14.4 ? :O Véletlenül nem Kubuntu az ? :) Amúgy a Desktop Search / Nepomuk szokta nagyon megfogni induláskor az egész KDE bagázst, szóval szerintem inkább kapcsold is ki: System Settings -> Desktop search System Settings -> Startup and Shutdown -> Service Manager Amúgy a mai KDE 4.13 termést egy darabig nehéz lesz überelni a viccek rovatban szerintem: Legújabb KDE hibaüzenet: "Nem található KDE-s szövegszerkesztő modul. Ellenőrizze, hogy a KDE telepítve van-e." ...
Kittus2Console nem akar elő jönni ha gyorsindítóval akarom elindítani, mutatja az ikonját, hogy töltődik, pár mp. látom, és ennyi. Mintha nem tudna, vagy csak nehezen indulna el egy új folyamat. 2-3 hónapos telepítés, eddig kb. gond nélkül ment. Packard Bell EN-TK81 4GB ram, 256 Samsung evo SSD, Ati 6650.
peti634Megtippelni sem tudnám, hogy hányszor telepítettem újra rendszert SSD-re, de még mindig semmi baja szegénykémnek. :) Amúgy, ha behal a KDE, egyszerűbb törölnöd a .KDE4 könyvtárat a felhasználói könyvtáradból, következő újraindítás után automatikusan generál egyet, alapértelmezett beállításokkal. Érdemes lenne kipróbálnod, mondjuk így: mv .KDE4 .KDE4__ :)
rapfenSajnálom, én voltam a hülye, csak nem tudom miért...:)!! Tehát: Automatikus le akartam futtatni egy console parancsot, ezért fogtam, és ~/.ked/autostart helyen létrehoztam egy start nevű fájlt, mely csak ennyit tartalmazott: #!/bin/sh Ezt mentettem, majd később újraindítva eljött az említett hiba, ezt törölve már minden működik, de miért?