rapfenNálam nagyobb tudásúak szólottak előttem, így én már csak bólogatni tudok.
A témához a magam szerény eszközeivel legfeljebb némi magyarázatfélét fűzhetek hozzá:
A kialakítás előfeltétele, hogy a HHD (vagy egy része, azaz valamely erre szánt partíciója) (automatikusan) csatolva legyen a rendszerhez és annak írásához megfelelő jogosultságokkal is rendelkezz.
Én eddig a klasszikusnak számító terminálos módszert követtem, melynek lényege talán ennyiben foglalható össze:
ln -s /csatolási pont/elérési út/Letöltések ~/Letöltések
(és persze a „Letöltések” helyére jöhet a „Dokumentumok”…
Most azonban támadt egy ötletem, és az jutott eszembe, hogy ha az alapfeltételek már megvannak, akkor meg lehet ezt csinálni Nautilusból is, és talán annyira vészesen nem is sok kattintásból. Azért a grafikus felület, az mégiscsak grafikus felület!
Szóval:
A Dokumentumok; Képek; Letöltések; Videók; Zenék könyvtárakat a Ctrl nyomvatartása mellett egyszerűen kattintgatva összejelöltem, majd jobb egérgombot nyomtam és a Kivágást választottam.
1. kép
Most átléptem arra a helyre, ahová át kívánom őket helyezni, majd ott: Jobb egérgomb-> Beillesztés (Ctrl+V)
(Nálam a felhasználói fiókom HDD nevű könyvtárba volt felcsatolva az ADAT nevű partíció, melyben már volt is 1 névre keresztelt mappa, de nálad ez nyilván másképp fog festeni.)
2. kép
A könyvtárak ezzel máris teljes korábbi tartalmukkal együtt a HDD-re kerültek.
3. kép
Az áthelyezett könyvtárak mindegyikére egyenként jobb egérgombbal kattintás és a Link létrehozása lehetőség választása.
4. kép
Meg is van egymás mellett szépen az összes könyvtárunk és rájuk mutató symlinkek.
5. kép
A már ismert Ctrl nyomvatartása közben klikkelés módszerével az összes symlinket összejelöljük, majd a jobb egérgomb-> Kivágást választjuk.
6. kép
Visszalépünk a Saját mappába és jobb egérgomb-> Beillesztés
7. kép
Ezzel az összes symlink a Saját mappánkba kerül, azonban így még nem fognak működni.
Még egy műveletsor hátra van. Rá kell kattintani jobb egérgombbal valamennyi symlinkre egyesével és az Átnevezést kell kérni. Mindegyik nevéből a Link erre: részt törölni kell.
8. kép
Kész is vagy, ott vannak a kis nyilacskás mappa szimbólummal ellátott symlikek a felhasználód könyvtárában.
9. kép
Csinálni könnyebb, mint olvasni! :)