[törölve] Köszi a válaszokat, akkor valszeg valamikor megcsinálom, esetleg tudtok valami célprogramot ami archiválja valami képfájlba a tartalmat és utána azt visszatölti?
ricsaj hali van 2 particiom a rendszeren és a swapon kivül az 1ik ex3 amire átpakoltam a cuccokat a másik ntfs. az ntfs particióbol is ex3mat szeretnék csinálni de a gparted 1 csomót elvesz belőle vagy nem vesz észre (217GB-ból csak 202gb-t ismer fel)a rendszer telepitésekor ami van particioszerkesztő normálisan észleli de csak azért nem akarom ujra rakni az egészet . valami tipp??
[törölve] ricsajAmi telepítéskor particionál az a gparted. Az sem mindegy, hogy GB-ot vagy GiB-et ír ki (más a váltószám).
sdc [törölve]Hmmm Eddig azt hittem ez csak írásmódbeli különbség. Elárulnád mi a tényleges különbség köztük?
ricsaj [törölve]megformáztam és a csatolásipont is valahogy odatermett..,de valamit nem értek: 217,6 GB adathordozó Teljes kapacitás:201,0 GB és igy kevésnek tűnik a hely.. vagy csak én vagyok hülye és ntfsel és windowsal is ennyi elfogy belőle?
karmester sdcHa jól tudom a GB csak az általánosan használt mértékegység itt a váltószám 1000. A GiB a hivatalos ISO szabvány szerinti mértékegység itt a váltószám 1024. Ha rosszul írtam valaki javítson ki.