• [törölve]

sziasztok, nem tudok kapcsolódni a netre ubuntun. WinXP alól megy. paff. Routerem van, DHCP-ről kapnám az ip-t, de még a routert se tudom elérni. Ha a "hálózatok" ablakot nézem (network-manager) akkor azt írja, hogy az eth0 felület nem aktív. Aktiválom (jó sok gondolkodás) majd kiírja hogy aktív, de net az nincs. Nyomom hogy oké, megint gondolkozás, net nincs, de ha visszakapcsolom, megint nem aktív az eth0. Mit kell tennem? Jah, és idáig ment, nem tudom mit böktem el. ifconfig,lspci,dmesg-http://paste.ubuntu-nl.org/22717/ köszönök minden segítséget és időráfordítást.

Ennyivel később: 2 hónap

> terminal > sudo pppoeconf es a megjelent kerdesekre vadul valaszolni :-) ____ warp

warpIlyen tanácsot ne adj, mert még jobban elcseszi a rendszerét.

dhclienttel kérj ip-t miután aktváltad a hálózati csatolót. ________________ Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz, 512 MB ram, 2.6.21-gentoo-r4

Ennyivel később: 7 nap

Szerintem telepítsd újra és meguldja.Én egyszer nem láttam ubuntu linuxot csak _Windows okat.Nekem Windows alatt nem ment a net úra húztam és ment de UBUNTUN is jó lessz.

warpkapcsolat gondolom? Akkor meg ezt nyugodtan megpróbálhatja... ____ warp

Ennyivel később: 22 nap

tomika01Windows-nál lehet, hogy ez szokás, de UBUNTU-nál nem igazán. Ha otthon beszolrul az ajtó akkor újraépíted a házad?

Gondolom már rég megoldódott/ujratelepitetted a windowst, de azért leirom :) : WLAN-ról van szó, vagy vezetékkel kapcsolódsz?? Nem mindegy... általában a wlannal sok gond van, nem triviális dolog a telepítése (egyelőre...) bizonyos kártyák esetén. (Hála a hardvergyártóknak, akik nem hajlandók linuxos drivert kiadni.)

Ennyivel később: 15 év