Sziasztok! Windows-fan öcsém laptopja elé leülve, és megnyitva az ubuntu.hu oldalt azonnal a következő üzi fogad: kép. Én kubuntu mániás vagyok, ezért ott nincsen túl sok realtime védelemmel ellátott rosszindulatú szoftver telepítve (ha létezik ilyen linuxra egyáltalán)meg stb... de nem is kell nekem. Szóval csak kicsit meglepett ez az üzenet Windows alól. Szerintetek mi van? Azt látom, hogy ide vezetnek a szálak, bár tovább nem vizsgáltam a dolgot.

Biztos megpróbált felnyomni egy olyan vírust a gépre, ami a Windows-ból Ubuntut csinál. :)

rapfenAzt nem tudom mit szól, de talán érdemes lehet utánajárni a dolognak. Mégpedig azért, mert gondolom elég sokan jönnek ide windows-ról áttérni szándékozók pl... információt gyűjteni, kérdéseket feltenni stb...és hát nem valami bizalomgerjesztő lehet számukra egy ilyen üzi az ubuntu.hu oldal első látogatásakor! (szerintem). Azért nem hiszem,hogy csak az öcsém gépén van windows alatt realtime védelem ami riogat:) Bár az öcskös nem igen rakott volna fel magától semmit (játékokon kívül). Régóta próbálom az öcsköst is meggyőzni a linux jóságáról de állandóan a játékokkal jön, a napokban mutattam neki pár dolgot. Konkrétan, hogy miket lehet művelni egy vindows-al, ha nincs megfelelő védelme:)) Most itt hagyta a laptopját, hogy "rakjámá a wondows mellé valami linuxot" na ezé ülök most az ő gépe előtt! Kubuntu Lts-t rakok neki:) Amúgy meg a tököm ki van ezzel a laptop billentyűzettel, alig férnek el rajta a nagy cimbalomverő kolbász ujjaim:D

lev258Na basszus, hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe, akkor nem nekem kellene telepíteni a kubit az öcskös gépére:) Te tibi: van olyan vírusod is ami a windowból nem ubuntut csinál, hanem kubuntu lts-t? Lökjed már át ide:)

VadkutyaAzt nem tudom, hogy mi a probléma. Azt látom, hogy a hivatkozott oldal tartalmazza a Full Circle képeit. Innen van belinkelve. Tehát megint valahol ott van a gond, amiért a múltkor volt a blokkolás. De ezt majd megmagyarázzák a hozzáértők. Ez nem Linux gond, megmondhatod az öcskösnek. :-)

rapfen"Ez nem Linux gond, megmondhatod az öcskösnek. :-)" Nem látta ezt az üzit, nem is fogja szerintem. Amúgy persze, hogy nem linux gond! Ha meg kap egy ilyen üzenetet, azzal meg úgy van, hogy a védelmi szoftver teszi a dolgát és tovább már nem érdekli a dolog! Csak a játék menjen, tudjon pufogtatni oszt jóvan:))

a mesterBiztos hiányolja a sok szép dolgot, azért vádaskodik. De én emiatt gondolom a reklamációt: ....src="http://htibi.my3gb.com/fcm/issue76_hu-oldal001.png" Ez pedig megint a Full Circle. :-)

Szép. :-( Így segítsen az ember. :-( Komolyra fordítva, a my3gb.com egy ingyenes tárhelyszolgáltató, van ott egy regisztrációm. Tulajdonképpen csak képeket tárolok ott. Mikor az FCM honlapja bedöglött, akkor csináltam képeket és felraktam oda, ide pedig linkeltem, hogy az ubuntu.hu-n ne legyen gond az, amúgy a fullcircle.hu-ról linkelt képekkel. Miután helyrerakták az FCM oldalát, ezeket a képeket nem linkeltem vissza (édes mindegy, honnan kéri le az ubuntu.hu). Viszont Windows alól még soha nem látogattam meg a my3gb.com-ot, így nem is találkozhattam hibajelzéssel. A honlapomon (htibi.ro, például a csuhás barátunknak beígért szalonnás csirkecomb receptjénél) is vannak képek, amelyek onnan vannak linkelve. Valaki megnézhetné Windows alól, hogy reklamál-e ott is. Egyébként biztosan nem függ össze az FCM-el, teljesen új képeket készítettem, akkor a fullcircle-hu-n lévő képeket el sem értem, nem tudtam felhasználni. Mivel a my3gb.com biztosan sokaknak "szolgáltat", bármi lehet ott, ami ezt okozhatja. Az én "részemen" nem fut se PHP, se adatbázist nem használok, az "oldalra" csak egy fix szöveg van kitéve, hogy ne legyen üres.

HtibiNézd meg a forrást, a végéhez csapva csücsül egy jáva-vacak.

a mesterAz google-s "vacak" a honlapokon használom, viszont nem emlékszem, hogy tettem volna ide, mivel nem láttam értelmét és most sem látom. Azt viszont biztosan tudom, hogy a trakker-azonosító nem az enyém. Ezek szerint más is kontárkodik ott. :-( :-(

HtibiA legfrissebb listában nem szerepel se a htibi.my3g.com, se a képen feltüntetett IP-cím: https://lists.malwarepatrol.net/cgi/getfile?receipt=f1388602109&product=8&list=dansguardian A guglin van jó pár találat a malwarebytes fals pozitív eseteiről. (malwarebytes !=malwarepatrol)

HtibiSzia! Megnéztem a htibi.ro oldalt, és a recepteket is de ott nem reklamál. Egyébként meg, jók a receptek! Szóval...végignézegettem a levesektől az egytálételig mindent, sehol nincs riasztás windows alól. Az okot leírtam, hogy miért jeleztem itt ezt a dolgot, szóval nem gondoltam semmi rosszat rólad! Nem szeretnék ebből félreértést, vitát meg pláne nem. Remélem nem gond amiért jeleztem a problémát!

Vadkutya(Nekem is tetszettek a receptek. A dizájn, az alkalmazott minimalista stílus nagyon szép! Mondjuk, egy-egy étvágygerjesztő kép nem jönne rosszul, szerintem...)