oriPersze a döntés a tiéd, de én nem csinálnék új felhasználót, a fagyás okát igyekeznék megszüntetni. Mivel azt mondod, hogy a vendég fiók nem fagy, csakis a felhasználódé, ebből én arra következtetek, hogy kizárásos alapon a felhasználód beállítófájljainál nem stimmel valami.
Sok ilyen rejtett fájllal az a helyzet, hogyha átnevezed, akkor a következő bejelentkezéskor létrejön az eredeti, kiinduló beállításokkal.
Szóval én ezekkel a beállító mappákkal és fájlokkal játszanék, ha az én rendszeremről lenne szó. Átneveznék egyet, kijelentkeznék, majd bejelentkeznék. Megnézném elmúlt-e a fagyás. Ha nem, akkor megint átneveznék egyet...
Az átnevezés azért jó, mert ha mégis olyat sikerült így likvidálni, ami nem jön létre magától, akkor egyszerűen visszanevezed és újra ott tartasz, ahol voltál, nem léptél hátrább, igaz előrébb sem. Átnevezéskor én minden átnevezett nevébe egy azonos karaktert szúrnék be ugyanarra a helyre, így könnyen látnám, hogy miből van már átnevezett és miből nincs.
Az lényeges, hogy fagyáskor jelentkezz át tty-re és valami szabályos módon, mondjuk a gép újraindításával vess véget a folyamatnak.
sudo reboot
Természetesen ez egy amatőr módszer, a profik logfájlokat olvasgatva jutnak a hiba okára és szüntetik meg azt.
Azt az utat is választhatod.