atakygan Sziasztok! Teljesen kezdőként használom a linux ubuntu 14.04-et. Szerettem volna megnéni egy kép exif infoját. Régen ez úgy működött hogy megnyitottam picasa-val és az szépen kiírta nekem még a windows alatt. Van valami hasonlóan jó képnézegető linuxra? Találtam egy megoldást, miszerint terminálba pötyögtem be ezt-azt de igazából a képet elkészítő masina típusát így sem tudtam meg. A linux-on tényleg ilyen sok mindent terminálban kell megoldani?
a mester "A linux-on tényleg ilyen sok mindent terminálban kell megoldani?" Nem. Linugzon a terminálban mindent meg lehet oldani. Ha gui-t nem is találsz rá, terminálból akkor is minden működik.
a mester Melyik "linukszot" tetted fel? Mert annyi van, mint égen a csillag, és pontosan kell tudni, hogy mihez kell a segítség.
kzprog Egyáltalán nem, de aki azt szereti, az úgy is megoldhatja. Nem írtad milyen a rendszered kezdetnek a Shotwell-t javaslom. Alaphelyzetben nem ír ki sokat, de ha a Nézet menüjében a További információk-at kipipálod megmutatja az exif infókat is.
Htibi Ehhez speciel nem kell terminál. :-D Az Ubuntun az Eye of Gnome tudja (régebben alapértelmezett képmegjelenítő volt). Azt nem tudom mi van az újabbakban, de szerintem azok is meg tudják mutatni.
atakygan Köszönöm, úgy látom egyszerűen nincs is meg ez az információ, azért nem volt a tulajdonságoknál sem.