Készítenék egy PHP-MySQL -alapú programot, amibe vonalkódolvasóval olvastatnék be CODE 128 -as vonalkódokat. Csináltam egy form-ot, beviteli mezővel. Javascript-tel átfordítom az ASCII -kódokat rendes karakterekre, és a becsippantott mezőben felülírom a tartalmat. Ha kattintok a vonalkódra, valami speciális parancsot hajt végre,általában átvált a böngésző másik megnyitott fülére, vagy csak egy soremelést végez. de csak linuxos webböngészőben. Konkrétan: UBUNTU GNOME + bármilyen böngésző (Próbáltam Chrome, Firefox). Windows-os böngészőben semmi gond vele. Bash scripttel már megoldottam UBUNTU alatt az ASCII - >> karakter konverzió. Viszont ott meg tudtam oldani, hogy a csippantott ASCII -kódok meg sem jelennek, csak az átkódolt, értelmes tartalom (read -s kod) { -s === silent) Ha valahogy ugyanezt meg lehetne oldani PHP alatt is, hogy ne írja bele a beviteli mezőbe a csippantott kódokat, csak a már Javascript-tel átkódolt értelmes tartalmat, az király lenne.
Vonalkódolvasót hogy lehetne rendes működésre bírni saját webes programban?
Ez csak nekem zavaros? Készítenék egy PHP-MySQL -alapú programot... Ha kattintok a vonalkódra, valami speciális parancsot hajt végre,általában átvált a böngésző másik megnyitott fülére, vagy csak egy soremelést végez. de csak linuxos webböngészőben. Mi hajt végre, milyen parancsot? Te írod, akkor kell tudjad, hogy mit írtál bele, miket hajt végre. A böngésző csak azt ír ki, amit mondasz neki. Egyszer feldolgozod az értékeket, aztán kiíratod. Jó lenne, ha pontosítanál.
Szia! Adj az oldaladnak (programodnak) fix karakterkódolást. Azt hogy milyet, majd ki kisérletezed. vagy próbáld meg rejtett beviteli mezőbe becsippantani a vonalkódot. Persze ezt kell aktívvá tenni minden esetben amikor olvasásra vár. Ezt nem tudom lehet e?
Megoldódott. A proba olvasó egy régi PS/2. Y- kabellel. Az volt a baj, hogy ascii kodokat adott vissza, nem a kodban lévő valódi számokat. Tehát 0 helyett 48- at. Most szerztem egy usb - olvasot, az egyből a kodban levő valódi karaktereket, számokat adja vissza. Igy már kitűnően használhato. Weboldalon is.
levideoNem vagyok annyira járatos ezekben a dolgokban, de amennyire én tudom, a vonalkódolvasókat lehet programozni, hogy mit csináljon, mit, hogyan olvasson be, mikor adjon "ENTER"-t, stb stb. Lehetséges, hogy a másiknak is csak beállítási gondja volt, mert korábban más üzemmódban használták.
jhercIgazad lehet. Viszont a regihez - noname eszlkoz- nem volt, nem találtam programozo tablat. Mindegy. A lennyeg hogy azzal az usb-s olvasóval megy, ami használva lesz az éles környezetben. Egyébkent Bamana Pi- hez lesz csatolva. Lubuntu fut rajta meg firefox kiosk modban. Elég jol sikerült összehoznom, már csak az olvasó volt kétséges idáig.