borkaaUgyan nekem nincsen privát proxy szerverem (így kipróbálni sem tudom; na és persze sosem akartam system wide proxyt beállítani magamnak, elég volt a böngészőben beállítani, de ott sem használtam user/pass-al védett proxyt), de én megpróbálnám megadni neki a júzernév jelszó párossal a proxym címét. Vhogy így: myuser:mypass@my.proxy.comvagy IP + a portot. (A telepítők is hasonlóan kérik megadni a proxykat) Amúgy elképzelhető hogy az IP : domain név párost nem árt ha rögzíted a resolv.conf-ban. Bár ez erősen DNS függő is... De sztem ezt meg tudod ítélni.
2014-ben én nem szeretnék faék-el dolgozni, hogy mint az előttem szóló, azzal menjen el 30 percem, hogy egy triviális problémára megoldást keressek a neten.
Hát ne tedd! De azt azért ne felejtsd el, hogy bármennyire is fáj, linuxon kezdőnek számítasz, és megvan az az óriási hátrányod, hogy van a fejedben egy elképzelés amihez ragaszkodsz, mert nem ismered ezt a másik rendszert. (Ami teljesen érthető, én is így vagyok a Windózzal.) Mindenkinek eltart egy jó ideig amíg megtanulja adminisztrálni a neki kellő dolgokat.
Ami a beállításokat illeti az általában elég aprólékos és részletes tud lenni. Persze nem Unity-n. Én ha a helyedben lennék, akkor inkább KDE-t használnék. A Unity inkább az egyszerűbb desktop júzereknek lett tervezve. A KDE némiképpen több lehetőséget nyújt az aprólékos adminisztrációra.