Sziasztok.
Adott egy gép, ami monitor nélküli szerver.
Intel Atom D510MO lappal, 3 GB RAM-mal es 2 db WD 500GB-s LPVT HDD-vel.
Ubuntu 12.04 LTS fut rajta.
A gép célja, hogy hozzáférjek RealVNC-n keresztül. Vettem is egy licenszet.
Mivel a linux általában nem indítja el a grafikus felületet monitor nélkül, így kellett tákolnom egy saját Xorg.conf-ot, amivel szépen ment is a dolog emsokkal ezelőttig.
Akkor telepíttettem valamelyik frssítést, és azóta a képernyő felbontása 1024x768, az eddgig 1182x852 helyett (széles monitorom van, és utálom folyton görgetni a képet)
- Ha megpróbálom a "rendszerbeállításokat, és a kijelzőkre kattintok, akkor azt írja, hogy az XRandR túl régi, minimum 1.2 kell neki.
- Az Xrandr -V szerint az Xrandr verziója 1.3.5 az oprendszer felé jelentett verzió pedig 1.1
Viszont sehol nem találtam arra utalo leírást, hogy ezt a kényszerített jelentést kiiktassam.
- Nemrég azt is észrevettem, hogy ha a hálózatot akaron beállítani, a következő hibat dobja és nem engedi : "A rendszer hálózati szolgáltatásai nem kompatibilisek ezzel a verzióval."
- Ezen felül a gépem érintett volt a HWE támogatás megszűnésében is, és gyanúsan azóta kuszálódott minden össze.
Járt-e már valaki hasonlóan, és ha igen, mi volt a megoldás?
A gép megy jelenleg is, csak zavar, hogy nagy fekete keret van a VNC ablak körül...