Ha volt rajta 8.1, akkor lehet a gebasz attól is, hogy az talán csak hibernál, vagy alvó módba küld akkor is, ha kikapcsolod (hogy melyikbe, azt nem tudom).
A lényeg az, hogy minden kötet, amivel dolgoztál 8.1 alatt, kap egy (talán) pagefile.sys fájlt (azt hiszem ez a neve), és a rendszer valamit buzerál a vinyóval is, hogy a világon semmit ne tudj vele kezdeni (zárolja), amíg be nem kapcsolod a windowst és le nem állítod rendesen (oda ment valami beállításokat az utolsó munkamenetből ha igaz).Valami hibrid-leállítás, nehezíti a dual-boot-használatot, meg egy kalap szamócát ér. A helyes leállítás start->futtatás->cmd->shutdown /s /t 0
Amíg nincs full shut down, addig a vinyók zárolva maradnak. Még a linux-telepítők elől is, legalábbis nálam.
Szóval nagyon nem értek hozzá, és lehet amit írtam zöldség, csak éppen pár napja jártam úgy, hogy előkerültem külföldiából, az arra az időre kölcsönbe odaadott gépem meg tele volt ezzel a szeméttel, ami pár másodperc takarítás gondoltam én, csak épp a kezem között halt meg a rendszervinyónak kikiáltott ssd-egység, a többi meg zárolva maradt. Amennyire a windowshoz értek, én formáztam mindent és egy régivágású búgócsigára telepítettem a hurcolászós rendszeremet. Olyan, hogy adatok megtartása fel sem merült, de nem is ment volna, régen ilyen nem volt engem meg nem érdekelnek az ilyen "újfajta buzeranciák":)