Kezdő Xubuntus vagyok. Mikor a gépem feltelepítette a rendszert, minden tökéletesen futott és még most is jó. VIszont több dolog megváltozott. Valamiért nem tudom teljesen kinagyítani a Google Chrome ablakát. Fájlkezelőnél eddig a jobb felső sarokban volt egy X gomb amivel ki tudtam lépni, de most nincs. Hiába kattintok a munkaterület váltóra, egyszerűen nem működik, + mikor bekapcsoltam a gépet, a 100 munkaterület helyett több mint 50 darab "Asztal megjelenítése elem volt az asztalon.Ezeket kitöröltem. Azután hiába kattintottam rá, ez sem működött . Tehát teljesen megváltozott és nem tudom mi lehet az oka. Az Ubuntu Tweak programot bezárni sem tudom, mert nem jeleníti meg az X gombot. Fájlkezelő megnyitásakor azt írja ki, hogy: A(z) "tomi" könyvtár megnyitása meghiúsult. Hiba a(z)"/home/tomi/.gvfs"fájl információnak lekérésekor: A szállítási végpont nincs csatlakoztatva. Ezek a hibák mind az után jelentek meg, hogy egy nappal a gép telepítése után bekapcsoltam a gépet. A munkaterület váltó egyáltalán nem működik. Mit tudok tenni? Lehet hogy valami telepítésnél lett rossz? Telepítsem megint újra? Vagy van megoldás? Előre is KÖSZI!

Szia! Szóval, szerintem amikor az ember feltelepít egy *buntut és működik, akkor először is tegye fel a Systemback nevű alkalmazást és csináljon vele egy visszaállítási pontot. Aztán ezt a jó szokását tartsa meg később is, időnként (főleg nagyobb változtatások előtt) éljen ezzel a lehetőséggel. Akkor van hová visszaállni, nem kell mindent elölről kezdenie. Kezdőknek pláne ajánlom, hiszen ők tán nagyobb eséllyel nyúlnak mellé. Erről most egy picit lecsúsztál, de én azt remélem, hogy nincs minden veszve, rendbe lehet ezt tenni, és akkor jöhet a „Kendekback”. Amit megpróbálhatnál: 1. Létrehozni egy másik felhasználót, és ha az rendesen működik, akkor emezt meg törölni. vagy 2. Ennek a felhasználónak a könyvtárában (/home/felhasználónév) a beállító fájlokat átnevezni (ezek rejtett fájlok .fájlnév, .könyvtárnév formátumúak, alapból nem látszanak a fájlkezelőben, de azt hiszem, ha a Ctrl+H-t nyomsz, akkor előbújnak). Aztán kijelentkezel és bejelentkezel. Amelyik beállítófájlt nem találja a rendszer, azt bejelentkezéskor létrehozza az alapértelmezett értékekkel. így jó eséllyel vissza tudod állítani a telepítés utáni állapotot, ha eltalálod, hogy melyik beállító a hibás. Ha valamelyik átnevezettre mégis szükséged van, akkor azt visszanevezed.

gborp909A merevlemez mérete és struktúrája lehetővé teszi, hogy több partíciót hozzanak létre rajta (még annál is többet). E partíciókra meg fel lehet tenni egymástól független oprendszereket. Amit a leggyakrabban ajánlunk: - hagyd fenn a vindózt, mert azt tudod kezelni - tegyél fel mellé egy linukszot, amit használsz - tegyél fel még egy linukszot, amin gyakorolsz.

Ennyivel később: 7 év