Sziasztok! Az lenne a gondom ami kezd elég idegesítővé válni hogy a billentyűzet állandóan átvált más nyelvűre. Ez akkor okozza a legnagyobb gondot ha lezár a gép és újra fel akarom oldani akkor az sajnos nem sikerül mert akkor már nem tudok ékezetes karaktereket írni. Valaki járt már hasonló cipőben? Előre is köszönöm a segítséget!
Miért nem törlöd a többi nyelvet?
Tudom, nem ezt kérdezted, de a jelszót megváltoztathatnád, kivehetnéd belőle, cserélhetnéd benne az ékezetes karaktereket (és ha van benne z vagy y, azt is).
Hasonló cipőm van. A többi nyelvet töröltem, a bejelentkezési képernyőnél még megfelelő a kiosztás, utána viszont átvált a nem létezőre. Úgyhogy első dolgom mindig újra kiválasztani a magyar billentyűzetet. Megoldást eddig még nem találtam rá.
venepasUgyan így jártam el én is.
Parancssorba írd be ezt: dconf write /desktop/ibus/general/use-system-keyboard-layout true
ariszloEzzel mi tudok kezdeni?
ariszloKöszi. Nekem ez bejött. Igaz, nem terminalból, hanem a dconf-editorral.
ariszloSzia ! A dconf egy alacsonyszintű (azaz tökegyszerű) kulcs/érték adatbázis kezelő rendszer. :) Desktop és periféria beállításokat lehet csinálni vele.
robert28Ha ez kérdés, akkor semmit.
robert28Nekem eléggé egyértelmű: parancssorba bemásolod, amit ariszlo javasolt.
a mesterBocs, hogy mertem kérdezni!
venepasAz tiszta, hogy mit kell vele csinálni meg is csináltam meg úgy néz ki jó is lett. Az érdekelt volna, hogy mit csinál maga a parancs.
robert28A dconfban beállítja, hogy a deszktopodon az ibus a rendszer billentyűzet kiosztását használja (Egész pontosan a use-system-keyboard-layout változó értékét false-ról true-ra állítja).
RitanaÍgy mostmár azoknak is érthető akik soha nem tanultak informatikát,csak használják a Linuxot,mert szeretik. Köszi szépen.
emergelekszóval nekem
a mestercsak is és kizárólag