LowyNo itt vagyok.
A csomagokat ezen a linken éred el.
Nem csak az ndiswrappert igyekeztem összeszedni neked, hanem ott van még a Midnight Commander és két csomagkezelő a Synaptic és GDebi, valamint a Wine.
Ennek elsősorban az oka az, hogy a csomagokat valahogy fel is kell telepítened.
A csomagkezelők és a Midnight Commander ebben lehetnek segítségedre, a ndiswrapper mellett az egyik a témában említett videóban a Wine szerepelt, ezt pedig azért tettem ide, hátha majd azt a megoldást választod...
A menetrend a következő:
A netes gépen letöltöd csomagokat, átviszed az Ubuntu 14.04-re, ott bemásolod (lehetőleg a felhasználód könyvtárának gyökerébe), majd kicsomagolod.
Most figyelj!
Valamit muszáj lesz terminálból felraknod, hogy megtörjük a kört.
Én a Synapticot javaslom.
Ez úgy megy, hogy először is abban a könyvtárban kell állnod, ahol a telepítendő állomány(ok) vannak. Ez a legfontosabb.
Ha nyitsz egy terminált (Ctrl+Alt+T vagy a Dashbe kezd el gépelni Ter...), akkor az a felhasználód könyvtárának gyökerében nyílik meg (ezért is írtam korábban, hogy ide másold a tömörített állományt, illetve ide csomagold most ki).
Írd be:
ls
(enter)
A szokásos felhasználói könyvtárak mellett a válaszban ilyeneket kell, hogy láss:
GDebi ndiswrapper Synaptic
Midnight Commander NetGear WNA3100 Ubuntu-14.04.i386 Wine
akkor jó helyen jársz.
Belépni egy könyvtárba a
cd
utasítással tudsz.
Neked most a
cd Synaptic
(enter)
kell.
felhasználónév@számítógépnév:~/Synaptic$
Benn vagy a Synaptic könyvtárban! :-)
sudo dpkg -i *.deb
enter, jelszó (biztonsági okokból nem látszik változás, ahogy gépeled, csak villog a kurzor, még csak helyettesítő karakterek [csillagok] sincsenek, ne törődj vele, gépeld!), enter
Ha lefutott, akkor már lesz Synapticod. A többi csomagot felrakhatod úgy, hogy
Synaptic-> Fájl-> Letöltött csomagok hozzáadása és kitallózod a kicsomagolt könyvtárakat.
Az MC még jól jöhet később, ha valamit telepítened kell, hisz ne feledd, egy bizonyos fájlra vagy fájlokra sokszor abból a könyvtárból kell kiadni az utasítást, amiben az(ok) vannak.
Az MC-t terminálból
mc
utasítással tudod indítani, felül lesz egy kétpaneles fájlkezelő, melyben könnyedén tudsz navigálni, alul meg egy parancssor, amibe a segítők által kért, vagy a leírásokban szereplő utasításokat be tudod írni.
(Ha még valamilyen csomagok kellenek, akkor úgy is eljárhatsz, hogy Synapticban bejelölöd a hiányzó csomagot, ez kijelöli a csomag függőségeit, amit jóvá hagysz, aztán a
Fájl-> Csomagletöltő parancsfájl létrehozása lehetőséget választod.
A parancsfájlt, vagy a tartalmát eljuttatod nekem én meg leszedem ami kell, ahogy most is tettem. Ez nem gyors módszer, de meghagytam a virtuális gépet, hátha még kell.)
Remélem tudtam segíteni!