BrukszuszAmúgy root terminal használatakor nincs értelme sudo-zni, de szerintem ne használj root terminalt, hanem ezt:
tamas1969@debian:~$
Tehát lépj ki a root-ból.
- ha itt vagy "most":
root@debian:/home/tamas1969#
- kiadod:
exit
- és máris ott vagy, ahol kell lenni:
tamas1969@debian:~$
És vélhetőleg elég ez a PPA
https://launchpad.net/~michael-gruz/+archive/ubuntu/canon-stable
a másikat, a "trunk"-ot nehogy felvedd e mellé, mert akkor végképp ütközés lesz.
Fel van véve, de még van teendőd.
Meg kell nézni, mi van itt.
ls /etc/apt/sources.list.d/
A kimenetet ide másolod.
Nekem ez van abban a könyvtárban: :)
dropbox.list dropbox.list.save
A nem "*.save" végűt megnyitod így (én a sajátomat nyitom, ez egy példa, a tiednek nem tudom, mi a neve - csak ezért nem veszem fel / helíyettesítsd be a nevét a fájlnak, amit a listázó="ls" parancs mutat):
gksu gedit /etc/apt/sources.list.d/dropbox.list
(a gedit szerkesztőt telepítsd, ha a geany van telepítve, vagy használd a geany-t ... nem tudom, most mely szövegszerkesztőt használja a Wheezy, s a "gksu" nem használható az xdg-open paranccsal, a "sudo" pedig tilos grafikus alkalmazások nyitásánál)
Ez a szöveg nálam: (példa)
deb [arch=i386,amd64] http://linux.dropbox.com/debian wheezy main
Az a fontos neked a szövegből, hogy a "debian" és a "main" közötti szót "precise"-re cseréld (nem mint nálam, mert itt - a PPA-n - nincsen wheezy csomag, mint a DropBox-nak - PPA-n nem szokott lenni. És a Precise változat a legközelebbi a Wheezy-hez - csak tipp, viszont LTS) és mented a fájlt (vigyázva, hogy ... helyesen szerkeszd). De jobban járunk, ha idemásolod, amit látsz. És segítünk.
Majd kiadod:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
És akár települhetnek az újabb csomagok a PPA-ról maguktól, mindenféle ütközés nélkül.
Vagy telepíted te (nem root terminal-ban):
sudo apt-get install cndrvcups-common cnijfilter-common scangearmp-common
A végeredményt megjósolni szinte lehetetlen, kipróbálni érdemes.
Ha nem újabb csomagok ezek, mint a Wheezy saját, hasonló csomagjai, akkor nem fog menni az egész, és kellhet a "trunk" tároló, mert abban benne lehet a 14.04-re való pár csomag (trusty). De akkor ezt, a már felvett tárolót kommentelni kell - mely művelet a Synaptic csomagkezelő menüjéből véghez vihető .. de aztán kell egy "Frissítés", hogy a változtatásokat alkalmazd. És csak ezután lehet felvenni a "trunk" tárolót (peterh). Követnünk kéne, amit csinálsz.
Apró lépésenként kéne, mert az ilyen PPA-zás bonyolultabb kicsit az általános telepítésnél. Tehát, ha valami nem települ az első (stable) PPA-ról vagy bármi hiba van, megállsz és jelzed itt. A kimeneteket mind másold a pastebin-re, link vissza ide. Ha minden okésan települ (stable), újraindítod a rendszert és próba.