Sziasztok! Megtetszett a kde felület. Több laptopra is telepítettem (Ubuntura kubuntu-desktopot), majd megbátorodva telepítettem az asztali gépre is. Főbb paraméterek: Ubuntu 14.04 64 bites rendeszer, 4 GB RAM-mal, intel core 2 quad 9600 négymagos cpu, amely nincs húzva. Az eddigi kubuntu-desktop telepítésekkel nem volt gondom, de az asztali gépen azt vettem észre, hogy valami nagyon hajtja a processzort. Uptime 1,3 alá nem is megy. A KsysGuard szerint a négy mag 0-90%-os terhelésen vannak. A terhelés állandóan változik. A futó alkalmazásoknál nem látok rendkívüli terhelést. Akkor mi a csuda dolgoztatja a CPU-t? Az érdekesség az, hogy az Ubuntu rendszermonitora viszont nem jelzi, hogy a porcesszor annyira dolgozna. Ezt sem értem. Két program és kétféle értékek. Még annyit, hogy a Unity, az Xfce ehhez képest hozzá sem nyúl a procihoz. Hogy tudnám "karcsúsítani" a kde-t? Köszönettel: pethammer

Első körben felmerül a kérdés, melyik program milyen gyakran frissíti az adatokat. Egyszer kíváncsiságból elkezdtem nézni, hogyan változik az órajel. Annak látszólagos ingadozása is nagyon függött attól, milyen gyakran olvastam ki.

Szia! A Ksysguard (vagy a parancssorban htop / top) nem mutat semmi rendkívülit ...? Jó lenne tudni azért a KDE verzió számát is például... az asztali keresődet lehetne például megnézni (és kikapcsolni, ha kell), ami ugye a 4.13 előtt a Nepomuk volt, az újabb verzióknál pedig a Baloo.

RitanaSzia! Mindenkinek köszönöm, hogy reagált valahogy a segítségkérésemre. Elismerem, hogy pongyolán fogalmaztam az uptime esetében. Bocs. Úgy tűnik, a megoldás az volt, amit Ritana javasolt. Az "Asztali keresés" opcióban kivettem a pipát az "Enable Desktop Search" elöl. A processzor terhelése azonnal visszaesett 1-3%-ra . A Load average értéke is 1 alá süllyedt. Köszönöm mindenkinek!

• trt válaszolt erre.

pethammerNem hibás ez a baloo, egész egyszerűen valószínű, hogy még nem végzett az indexeléssel. Magától is abbahagyja valamikor, aztán megnyugszik a gép. Persze, ha nem kell ez funkció, akkor jobb kikapcsolni.

Ennyivel később: 7 év