Több közösségnek voltam tagja, de inkább szemlélőként, read only módban figyeltem az embereket különböző fórumokon, témákban.
Megértem, ha úgy érzed, hogy vannak akik nem veszik figyelembe a másikat, és nem megfelelően állnak hozzá a dolgokhoz. De ilyen emberek mindenhol vannak, nem az ubuntu közösség jellemzője, se az xyz fórum tagjaira vonatkozik. Iskolában, munkahelyen, játszótéren ugyanez megvan. Csak más formában jön elő.
Ez a fórum vegyes. Kaptam itt sok segítséget, olykor kérdés nélkül. Kaptam olyan választ is, hogy gugliznom kellett volna, pedig gugliztam eleget... felfoghatom ellenségeskedésnek is, de tudom hogy az én keresési módszereim nem a megfelelők... Van máig olyan topicom amire senki nem írt, bár én se foglalkoztam a témával túlzottan :)
A lényeg hogy amíg ennyire különböző tapasztalatú, és hozzáállású emberek lesznek itt, ott, vagy amott, nem lesz olyan közösség, ahol ne lennének eféle összemordulások. Szerintem.
Változtatni mindkét oldalnak kell. De szerintem sokan vannak akik nem a dokumentációolvasással kezdik :) Én is ilyen vagyok :)