Htibi"A parancs használatának helyessége, .. nem tartozik ehhez a szálhoz" - dehogynem tartozik! Lehet, csak ennyit ad ki: swapoff. Vagy ez téged nem érdekel, a probléma megoldása?
"Nem volt szó a használata helyességéről - csakhogy nemcsak veled beszélgetek itt, nekem a megoldás is fontos, nemcsak a részletek (melyek "fontosságát" éppen itt írom a következő mondataimban). !vs. éppen az a gond, hogy nem tudjuk, miért nem tudja lecsatolni a swap-ot. Láthatóan nem tudja és éppen erről van szó, hogy le kéne azt csatolni, tehát a használata helyességéről (is). Erre írtam én az előbbi válaszom, és ebbe kapcsolódott bele a kiegészítésed, ami nagyon hasznos, hozzá is tesz valami infót persze. De amúgy is - Live rendszer ide vagy oda - kiadta a kérdező swapoff parancsot? Igen, valamely, általunk nem ismert módon.
Megválaszoltam a swapoff -a és a gparted dolgokat (is) - a módszert. Én kérem, hogy ne térjünk el a tárgytól, kapcsolja már le azt a swapot :). Tégy a kérdező kérdésére (más) javaslatot erre te pl. De látsz itt akár hasonló javaslatot, amit én írtam az előbb? Nem, ugye.