intruderÜdv!
Nálunk két gép van a családban. Mindkettőn HH van. Az egyikben 9600XT van, a másikban 9600PRO. Az XT-s géppel eddig semmi gond nem volt (remélem nem is lesz), minden ment alapból (3d, Compiz, stb...).
Na ezzel szemben a 9600-ason... Először felraktam az Ubuntu 8.04-et. Nincs 3D, se Compiz, hiába van felrakva a zárt meghajtó, s hiába van az xorg.conf-ban az fglrx driver, nem megy. Rájöttem, hogy nem találja/látja (vagy mi) az AGP-t :(. ATI Catalyst Control Centerben -> adatok -> Busz beállítása 0x :(.
Megoldást nem találtam (mindig csak MESA driverrel megy, tök mindegy mi van azt xorg.conf-ban). Újratelepítés, de ezúttal az időközben megjelent KIWI Linux 8.04-el. Már a live CD-n van Compiz! -örülök, mint állat... Feltolom, driver felrak, imátkozik, még mindig ok (van 3d, Compiz). Frissítéseket leszed (közte a jockey frissítése is), újraindít (az új kernel miatt). Újraindítás után, bejelentkezés után fehér képernyő -> compiz kikapcs az xorg.confban -> van kép (ATI CCC -> Busz 0x :S). Idő hiányában nem foglalkoztam vele. Hétvégén a géphez nem volt hozzányúlva, majd vasárnap este indítom -> ATI CCC -> Busz 8x :). Hurrá! Compiz, 3d ok! Szerda estig minden ok, ekkor indításkor megint a fehér képernyő, ATI CCC -> Busz 0x :( (frissítés nem volt előtte).
Szóval nem értem mi van. Egyszer van, egyszer nincs???
Valakinek van ötlete????? Ha látja az AGP beállítást (8x) akkor megy minden faszán...
Bocsi, (már megint) hosszú lett.
Előre is köszi!
Üdv.: AmperHunter