emergelekAmikor az első UBU telepítést végeztem előtte a lemez ellenőrzést indítottam, és hibátlan volt, Az USB-n nem tudom beleírnak-e, mert a Win tipusai mindig ráteszik a névjegyüket mindenre. Azt sem tudom, hogy lehet-e irás-tiltottá tenni, és úgy indítva telepíteni, ami CD-nél bizonyosság. Viszont amikor SSD-re akartam telepíteni már találtam hibát ugyanazon a lemezen az ellenőrzésnél, de akkor a W7 már nem futott, amikor ezt lekérdeztem.
Az Unetbutinnel készült mostani UBU ...i386-os is hibátlan volt, de még addig sem futott le a telepítés, mint az UBU64-nél. Ráadásul kezdetben nem látta az SSD-t, csak az USB-t nevezte sda-nak. Miután behívtam a Gparted-et és frissítettem az eszközöket, akkor sem tudott rá települni, még újra kellett formáznom az SSD-t, és levenni róla csatolást... Ezután indult a telepítés, de hamar lefagyott.
A pénteken megérkező linuxhoz is értő eladóval kell találkozzak, mert azt üzente, hogy linux is tud mindent kezelni, de melyik.
Plusz hiába kerestem a Grub kiemelését a W7 sda1-ből, egyik sem jelezte azt a lehetőséget, hogy eredeti állapotba kerül. A legjobb az a tipp volt, hogy W7 telepítő javító telepítése helyreteszi.
Amúgy épp attól félek, hogy a W7 képes az adott eszközökhöz speciális SW kiegészítőt alkalmazni. Ennél a X200-tabletnél erre van esély. Épp ezért örültem, hogy az SDXC-re tehettem az UBU-t, nem ismerve annak lebénulását emiatt. Volt másik mód USB-re telepíteni, de az lassabbnak tünt.
A nagyon sokféle bios beállítás lehetséges, és azokból több is befolyásolhatja a működést. Pl. van HDD diagnosztika, abban Main verzió, és Ultra BAY HDD is. És erre az SSD-re a Network is és talán a Start up is tartalmaz sorrend beállíthatóságot, hogy milyen sorrendben keressen OP-rendszer indító lehetőséget.
Külön az USB floppy és külön az USB CD például, csak szerintem ezeknél fizikai eszközt vár el. Az USB kezelésnél az alaphoz képest van egy USB always on lehetőség, de beállítva nem láttam változást. A PCI-menüben csak 8 db azonos I/Orq talán 11 volt. Nincs mit állítani. Érdekesség a Power-nél a CD sebesség (low, Normal, High) beállíthatósága, miközben az csak külső lehet. Van SATA 1. AHCI és 2. Compatibility beállítás. éjjel kipróbáltam, egyiknél sem települt az SSD-re az UBU...i386. Memory alatt tiltva volt az extended, amit enable állapotra választva initialise and test Extended Memory during boot. került nálam beállításra, de ez csak a RAM-hoz adalék.
A CPU-nál 1. Core Multi-Processing 2. Intel Virtualization Technology és 3. Intel VT-d Feature engedélyezhető,
Mintha az utóbbi kettő disable lett volna , és én voltam engedékeny hozzájuk.
Végül létezik egy Intel AMT 1. AMT control enable 2. AMT cira timeout 0 (60sec) és 255 (wait until the connection succeeds) állítható be.
Console Type (PC ANSI)-t találtam VT100tól ASCII-ig 7 féle lehet
IDE-R for normal boot hidden/Not Hidden (NH = IDE-R device is not hidden regardless of the boot option. Management Console can open IDE-R connection in the OS environment with this option.)
Most unoka ügyben távol leszek késő estig.