Szevasztok ! Nem régóta vagyok fórumtag,...talán nem nekem kéne szóba hozni ezt a felvetést ! Feltűnt, hogy nem is egy olyan fórumtéma van, melyekhez már több mint 7 éve nem szólt hozzá senki. Mindeközben olyan téma hiányzik, (szerintem) mely közérdeklődésre tarthat számot. Gondolok itt olyanra, hogy pl.: Újdonságok-érdekességek Nem ismerem a fórum belső életét - lehetőségeit, de ha van erre lehetőség...és a tagság is támogatja, kérem az illetékest (eket) ...fontolják meg kérésemet. Például egy mai hír.: 2015 07.09: AMD Catalyst 15.7 Stable Linux Driver http://news.softpedia.com/news/amd-catalyst-15-7-stable-linux-driver-releases-after-a-long-absence-486447.shtml

Vannak fórum témák? Nekem ez eddig fel sem tűnt, de hosszas keresgélés után megtaláltam és jéé tényleg. :D Bár szerintem választ adni kívánók inkább a bal oldalt lévő "Friss tartalom"-ra kattintanak. Mivel naponta max 20-30 aktív fórum/blog téma van ami ott bőven elfér és átlátható. "Újdonságok-érdekességek" pedig általában a blog részbe szoktak kerülni, vagy egyből hírbe.

Milyen problémáról szeretnél kérdést feltenni az 'újdonságok, érdekességek' fórumkörben?

a mesterArra gondoltam, jó lenne egy ilyen jellegű téma, amely szem előtt van. (nem kéne blogokat túrni.) Nem kérdésfeltevésre, hanem az itt - ott talált újdonságok ismertetésére. Jelen felállás szerint, ha találok ilyet, valamelyik olyan topikba kell beillesztenem, besuvasztanom mely egy kicsit is kompatibilis ezzel az újdonsággal. (ha van ilyen )

lala2Ha belépsz az oldalra,minden új még általad meg nem nézett téma ott virít narancssárgával kiemelve.Ha hozzászólsz valamelyikhez,akkor ott lessz a saját témáidban.Ha csak követni akarod,elég egy +1-es hozzászólás is. A kereső meg pont azt a célt szolgálja,ha valamire megoldást keresel,a beírt kulcsszavakkal kidobja a találatokat. Ha nem találsz semmit,nyitsz egy új témát.Ha valami újdonságról szeretnél írni bővebben(nem kérdés),nyitsz egy blogot. Ha lenne olyan téma vagy oldalrész amit vázoltál,ki szerkesztené azt és milyen szempontok alapján?

Enyhén kevered a szezont a fazonnal. :-) A „Fórum” a kérdések helye, aki nyitja, problémája van, a többiek pedig megpróbálnak segíteni a megoldásban. Ha megoldódott, akkor már a kutyát sem érdekli (:-D), tehát nyugodtan lehet akár hét éve is pihenőn az adott téma. A témák kategorizálását Drupal barátunk tudja, így adott. A fórumozók nagyobbik része évekig rá sem néz erre a kategórialistára. Inkább használjuk a „Friss tartalom” menüpontot, praktikusabb. A fórum mellett van a „Blog”: megoldásaidat, leírásadat ide írhatod. Aztán van a „Hír”: ide jöhetne, amit említettél (természetesen nem csak egy link, hanem néhány mondattal megspékelve). Ezeket a szerkesztők engedélyezhetik és kérni kell a kirakást, mert nem feltétlenül bújjuk az adminisztratív felületet. Az is megtörténhet, hogy nem engedjük ki. Olvasd el itt, hogy melyik, mire való.

lala2Nem kell besuvasztani sehova. A hír hír, a kérdés kérdés. A „Fórum” egy dolog, a „Hir” rovat egy másik.

HtibiOk. lehet hogy keverem a dolgokat ! Arra gondoltam, ha valaki az ubuntu.hu fórumra látogat, láthasson olyan címszót is hogy "Érdekességek" Erre kattintva, ne kérdésekkel, hanem aktuális újdonságokkal találkozhasson. Például havi, heti bontásban Ahova is bárki beírhatná - linkelhetné az általa érdekesnek vélt újonnan talált infókat. (mintegy gyűjtőhelyként funkcionálna) De ha ez szerintetek felesleges,...felejtsük el ! E miatt nem fogok a kardomba dőlni ! :)

lala2Elvileg lehetne egy „Érdekességek” is, de pillanatnyilag nincs. Az oldal szerkezetének változtatása már régen tervbe van véve, de sajnos csak egyelőre csak „tervbe”. Van egy ilyen jellegű téma, ahol az oldallal kapcsolatos változtatásokat osszuk-szorozzuk. Ha valaki az oldalra látogat, érzésem szerint nem érdekességeket keres, erre jó a gúgli is. Az aktuális újdonságok (amelyek érdeklődésre számot tarthatnak az ubuntusok körében) egyúttal hírek is, akkor pedig mehetnek oda, nem?

emergelekÉn eddig azt hittem ,hogy a +1 az egyetértést / csatlakozást fejezi ki. Légyszi cáfoljátok vagy erősítsétek meg! Addig nem fogok tudni aludni.

sömike:-D Az is csak egyfajta hozzászólás. Ha egy pontot vagy a betűt írsz a hozzászólásba, mentés után akkor is felkerül a „Saját friss tartalmaim” listára.

rapfenEzt értem. Csak számomra nem mindegy, hogy valaki egyetért az én hozzászólásommal, vagy esetleg csak arra kíváncsi, hogy később még milyen más baromságot tudok írni.

sömikeIgazad van, a +1 egyetértést jelent ilyen környezetben. Nem volt szerencsés példa, de a szándék csak annyi volt, hogy jelezze, nem kell hozzászólni, elég valami minimális kis jel a hozzászólásba, hogy követhető legyen a saját tartalomban is. Egyébként volt Sevoirnak egy ügyes kis programja, az ubuntu-alert, ami hasonló feladatokat látott el. Kár, hogy kihalt. :-(

sömikeAzt is írhatod, hogy "Feliratkozom a témára". Vagy szépen magyarul: sub. :)

Ennyivel később: 7 év