Szeretnek telepiteni egy virtualis gepet, kell hagyjak szabad helyet, (Unlocate) vagy ratelepithetem, a kerdesem az lenne hogy honnan veszi el a helyet maganak, ha az oprendszeremet feltelepitem az egesz wincseszterre SSD 120 GB, akkor jol fog mukodni a virtualis gepem rajta, nem kell particionaljak neki szabad helyet elotte? ha nem hagyok szabad helyet? el fog venni attol Koszonom a valaszokat
Virtualizáció
http://rimelek.hu/webtesztkornyezet/virtualbox-virtualis-gep-keszitese Itt Windowson van bemutatva,de a Linuxon is ugyanígy működik.
A telepített rendszeren a VirtualBoxot használó felhasználó által elérhető és írható területen tudod létrehozni a virtuális merevlemezt, a program az egyéb állományokat pedig a home/felhasználó/VirtulaBoxVMs könyvtárban tárolja.
csuhas32Itt egy újabb apropó,egy új videó témához.
csuhas32szoval akkor elfoglalhatom az egesz winchestert az Ubuntummal es siman gond nelkul telepithetek ra egy Windows virtualis gepet..
csuhas32szoval akkor elfoglalhatom az egesz winchestert az Ubuntummal es siman gond nelkul telepithetek ra egy Windows virtualis gepet..?
krb.robertGyakorlatilag igen.A /home méretével kapcsolatban megjegyezném,számíts rá,hogy a virtualbox-nak is legyen elég hely.Bár ha belakod az egész lemezt,úgyis a /home-od lessz a legnagyobb partíció,azért a /-nek is szánjál szerintem 25GiB-ot. Arra viszont számítsál,hogy az a windows nem lessz egyenlő egy fizikailag telepítettel.Tehát ha csak játékok miatt csinálnád,csalódni fogsz. A rendszer memória felénél többet nem tudsz adni a virtuális gépnek,a grafikus kártya sem hozza majd azt az élményt és teljesítményt amit várnál,stb.
a mesteres ha lekapcsolom a virtual szervert akkor a Ram-ot, visszaadja a hostnak vagy sem?
krb.robertvagy ha adtam neki 4 gb-ot akkor az el van kulonitve neki, szerintem nincs, Virtual boxal hozom letre
krb.robertA virtualboksz egy PROGRAM. Fut a processzoron, használja az erőforrásokat. Ha leállítod, akkor leáll, visszaad mindent.
a mesterWarning KVM is not available, this may mean the kvm package is not installed or the kvm kernel modules are not loaded. A neten kaptam egy kis segitseget de csak nem segitett, valaki talalkozott mar evel a jelenseggel
krb.robertúgyse olvasod el...
krb.robertEz hardveres virtualizációt használ, azaz csak olyan processzor alatt fut, ami tudja ezt, ill. ott, ahol BIOS-ban be van kapcsolva.
trtValaki kozuletek telepitett mar Ubuntu 15 re, Virtualboxot mert nem boldogulok vele desctop verziorol van szo, a szervereken egyszeruen megy es fut, de mit kell maskepp csinalni a desktop verzion?
krb.robertsemmit
krb.robertAkkor most mivel is szenvedsz? VirtualBox vagy KVM? Hol ez. hol az, kicsit nehezemre esik követni a dolgokat.
a mestersikerult,, most mar csak az Usb felismerest kell megoldjam valahogy tenyleg a BIOSBAN kellett alitani
krb.robertarra is van leírás ebben a fórumban is