A neten volt jópár vita erről, pl.:
Index forum
Windowsosok nem tartják egyenértékűnek az OOo-t az MS Office-szal, nem (csak) a kompatibilitási problémák miatt (és őket az sem érdekli, hogy ez az MS sara, ezt persze ők nem így hívják), hanem mert közel sem hajthatók végre benne olyan (ne kérdezzétek, milyen, mert nem tudom, csak ezt szűrtem le az olvasottakból) műveletek, amik mindenkép kellenek egy jó irodai rendszer létrehozásához, és lehetségesek az MS-ben. Szóval, akit érdekel, és mindenképp fel akarja magát bosszantani, keresgéljen a neten. Én már megtettem, rájttem, hogy (nekem) felesleges volt, de egy újszülöttnek minden vicc új. Remélem, ez a jogi procedúra más eredményre vezet, mint a hőzöngés, és ha jó vége lesz (a szabad szoftverek irányában), akkor nem beégés lesz, hogy nincs is olyan cég (esetleg több) vagy bármi, ami ezt a feladatot (a karbantartást is) meg tudja csinálni.
Amúgy volt egy jó folymatleírás, hogyan lehetne Gizikét átállítani, és rajta, mint kísérleti "állaton" bemutatni a cég IT felelősének, hogy milyen egyszerű is lenne az átállás. Hajrá!