minthakaMondanám, hogy Slimboat, de ennek épp a közelmúltban fejezték be a fejlesztését, a QtWebkit teljesítmény- és kompatibilitási problémái miatt.
Talán a Slimjet megoldás lehet.
Ez egy kis csapat által fejlesztett böngésző, nem egy nagy cég áll mögötte.
Ugyanazok fejlesztik, akik az előbb említett Slimboat-ot is.
Bár ez a Chromium-on alapszik, viszont a fejlesztők állítása szerint ez a böngésző - a Google Chrome-mal ellentétben - nem küld vissza a Google szervereire semmilyen használati statisztikát és ez a böngésző jobb, mint a Chrome, mivel több kiegészítő funkciót és lehetőségeket tartalmaz, ezáltal jobban testreszabható.
A böngésző elérhető Windows-ra és Linuxra is.
Vagy ott van még a Qupzilla is.
Ez is Qt és Webkit alapú, egyszerű felhasználói felülete van, így a kezdő felhasználók is könnyen eligazodnak rajta, viszont ez a böngésző (a Firefox-hoz és a Chrome-hoz viszonyítva) nem tartalmaz semmilyen újdonságot vagy különlegességet.
Talán az integrált Adblock előny lehet.
Lehetséges alternatíva lehet még az érdekes nevű Pale Moon böngésző is.
Ez már Firefox-on alapszik, de elvileg nem teljesen kompatibilis annak minden kiegészítőivel.
Ez egy modern processzorokra optimizált böngésző. (Persze valószínűleg működik régebbi gépeken is, én nem próbáltam.)
A fejlesztés során a fejlesztők célja, hogy a választás szabadságát jobban biztosítsák, mint a Firefox. Cél a böngésző sebességének, stabilitásának és a felhasználói élménynek a maximalizálása is és ezzel párhuzamosan kiegészítők és témák gazdag tárházának biztosítása.
A képek alapján nekem a régebbi Firefox verziók ugranak be. Így elsőre tetszik.
Talán még jó is lehet.
Most így hirtelen ezeket találtam. Remélem, hogy neked is megtetszik valamelyik.