Akár az is lehetne a bejegyzés címe, hogy "Minőségi játékok okostelefonon" vagy "Hétvégi játékajánló".
Igaz, hogy néhány éve még szinte utáltam az okostelefonokat (főleg az érintőkijelző miatt), de manapság azt veszem észre, hogy amelett, hogy megkedveltem az okostelefonos játékokat, valahogy már jobban lekötnek, mint a PC-s társaik. (PC-n manapság ritkábban játszok. Ha játszok, akkor is csak a régebbi játékokkal.)
Nem csak a kreativitás és az egyediség miatt.
Napjainkban olyan szinten meg van csinálva néhány játék grafikája, hogy simán elmenne PC-s játéknak is. A Gangstar Vegas-t például egyesen sajnálom, hogy nincs PC-re, mert szerintem baromi jó játék.
Igaz, hogy GTA-klón, de a nagyon jók közül. Ráadásul még ingyenes is!
Szóval részemről itt van a TOP 4 (ingyenes játékok):
1. Gangstar Vegas (Gangstar 4) (Kicsit több, mint 2 GB.)
2. Angry Birds 2
3. Adventure Capitalist
4. Free Heroes 2
A Gangstar Vegas-szal csak 1-2 napja játszok, de nagyon szépen kidolgozott játék.
Remek sztori, küldetések, párbeszédek, részletes fejlődési rendszer, kocsikban rádió stb.
Pont mintha egy GTA epizóddal játszanánk. Nekem nagyon bejön. Helyenként talán még jobb is.
A részletes fejlődési rendszer alatt azt kell érteni, hogy kb minden fejleszthető a játékban.
Egyrészt fejlődik a karakterünk szintje, másrészt fejleszthetőek a fegyverek, járművek is stb.
A fejlesztő (Gameloft) szerintem egyébként is minőségi darabokkal szokott előrukkolni, így érdemes megnézni a többi játékát is.
Az Angry Birds 2-vel előbb játszottam, mint az 1-gyel, de szerintem sokkal jobb, mint az első része. Humoros karakterek, animáció, zene, spell kártyák, több száz pálya, minden biztosított a kiváló szórakozáshoz. Szóval a Rovio kitett magáért rendesen.
Egyébként egy-két Google Play-en közétett véleményből ítélve szerintem sokan nem is tudják, hogy van második része. A letöltések száma is csak a töredése az első részhez képest.
Az Adventure Capitalst pedig a (nagy) számok játéka. Unaloműzőnek tökéletes, de nem olyan jellegű játék, mint az előbb említettek.
A Free Heroes 2 kb ugyanaz, mint PC-n.
Alapból a játék demóját tölti le, de ha valaki belerakja a teljes Heroes 2-nek a fájljait, akkor kb ugyanazt kapja, mint PC-n, szóval nagyon jó. Opcionálisan letölthető hozzá több pályacsomag is és van magyar nyelvi fordítás is. Rajongóknak szinte kötelező.
Az első 3 játéknál vannak achievementek is, így ez csak még inkább dob a játékélményen.
A (Google) Play Játékoknak köszönhetően barátainkkal is összehasonlíthatjuk a játékteljesítményünket.
Bár a játékok ingyenesen játszhatóak, de a játékokon belül előfordulnak reklámok (kép vagy videó formájában) és vannak játékon belüli opcionális vásárlások is. (Kivéve a Free Heroes 2, mert ott ilyesmikkel nem találkoztam, bár mostanában nem volt lehetőségem játszani vele.)
Az első 3 játékot Samsung Galaxy Prime LTE okostelefonon teszteltem. (Új telefon, nemrég vettem.)
Több hetes tesztelés után néha előfordul(hat)nak váratlan kilépések, ritkábban lefagyások is, de egyébként teljesen jól játszható mind a három játék. (A Gangstar 4-nél belépésnél a menünél az elején akad egy kicsit, de ez nem befolyásolja a játékot.)
Egy-két hibajelentés is elküldésre került, így remélhetőleg majd kijavítják a bugokat.
A Free Heroes 2-őt még régebben teszteltem Sony Xperia T-n.
Az új telefonon csak a jövő hónapban lesz lehetőségem játszani vele, mert elfogyott a mobilnet adatforgalmi kerete és jelenleg nincs vezetékes internetem, így most nem tudom letölteni.
Az eredeti GTA játékokkal (GTA 3, Vice City, San Andreas, Chinatown Wars) még nem volt alkalmam játszani Android-on, de a képek, videók és a vélemények alapján nekem úgy tűnik, hogy a grafikájukat jobban megcsinálták, mint az egykori PC-s változatoknak.
Kivéve persze a Chinatown Wars-t, mert az nincs PC-re. Ha a játékélmény, hangulat is olyan, akkor valószínűleg bekerülnek ezek a játékok is a kedvencek közé.
Viszont ha 2005 környékén azt mondtam volna , hogy 6-8 év múlva a zsebünkben elfér majd a GTA (3/Vice City/San Andreas), mivel mobilon fogunk játszani vele (ráadásul jobb grafikával), akkor lehet, hogy röhögtek volna egyet páran. Vagy legalábbis furcsán néztek volna rám...
Kíváncsi vagyok mi lesz ismételt 6-8 év múlva.
Na de mindegy, nem szeretném elvinni a bejegyzést ilyen találgatásokba, elmélkedésekbe, ez már egy másik történet.
Szóval van (lesz) mivel játszani a hétvégén! (Meg persze azon túl is!) :)
Jó szórakozást és kellemes hétvégét mindenkinek!