Az a kérdésem hogyha fel rakom a wubit akkor amikor uninstallozom megmarad a menü vagy az is lemegy automatikusan? u.i.1hónap mulva kapok uj vinyót.Ezért wubi minek uj partició.

én úgy tudom hogy eltűnik "Majd egy újraindítás következik: ekkor már a PC bekapcsolásakor mindig megjelenik egy menü, amiből kiválasztható, hogy a Microsoft operációs rendszere, vagy az Ubuntu töltődjön be - egyébként az előbbi beállítás az alapértelmezett. Nem kell egyébként aggódni sem a beékelődött menü miatt, ha ugyanis az Ubuntut a Windows Vezérlőpult/Programok hozzáadása pontban uninstalláljuk, ez a menü is gond nélkül eltűnik, kipróbáltuk." http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20080502-ubuntu-hardy-heron-a-windowsba-telepitheto-linux.html

Ha meg esetlegesen nem tűnne el, akkor a Boot.ini szerkesztésével eltüntedheted, azaz kiveszed a megfelelő sort. De elötte azért készíts biztonsági mentést. Vagy mégjobb: a Wubi telepítésekor az eredeti Boot.ini ből lett egy Boot.bak, elég ha azt visszanevezed Boot.ini-vé. (Csak azért, mert nekem annó a Wubis 7.4-et kézzel kellett eltávolítanom.)

(emiatt a a kicsi dolog miatt nem akartam témát nyitni azért off on)Meiket kell tölteni meik a jobb mert van a cpu és a föllöti és nem értem?! kiw linux 8.04 letöltés hu(off off mert a vinyóra el kell késziteni a Cd-tigaz még hét)

mikikol10Az UPC (tehát júpíszí :D), nem cpu :) A két felső közül töltheted akármelyiket, egyformák. Ha torrentezel inkább, akkor a harmadikat.

Sziasztok! Motoszkál bennem egy kérdés éppen a wubi, és particionálás kapcsán. Ha a wubival telepítem az Ubuntut (mint ahogy jelenleg is tesztelem), akkor az így létrehozott virtuális lemez (vagy partíció?) miatt nem lassabb a rendszer, mintha "rendesen" - kölön partícióra - lenne telepítve? A válaszokat előre is köszi! cs.

nemoÉn ugyan nem próbáltam, de a wubival való telepítés is és a virtuális gépre való telepítés is visszafogja a rendszert, a felhasználók tapasztalatai alapján. Ez nyílván érthető is, hiszen egy op. rendszer mégis csak azért van, hogy natívan legyen telepítve. Amúgy magát a wubis megoldást is csak azért találták ki, hogy a felhasználók ki tudják próbálni a rendszert (hasonlóan a liveCD-hez), ellenben tudjanak menteni, programot telepíteni stb.), aztán ha tetszik, jöhet a végső telepítés. B.

• nemo válaszolt erre.
        Ennyivel később: 12 nap

Sziasztok! Most kezdtem Foglakozni a Linuxal.Lehet butaság,de az érdekelne engem ha telepítettem egy programot ,ami nem látcik a programok hozzáadásánál/eltávolításánál,hogy tudom uninstallálni..? A másik nagyon fontos dolog.. Mért nem látja usb röl csatlakoztatott ntfs vinyómat?Ha meg látja BAd et ir .. Van erre valami megoldás? Segítséget előre is köszönöm!

atyekHelló! Eltávolításhoz egy grafikus mód: Rendszer/Adminisztráció/Synaptic csomagkezelőben keress rá a csomagra... s választhatsz normál eltávolítást illetőleg beállító fájlokkal együtt történő eltávolítást is. vinyó ügyben passzolnék ... :) Zoli

g_zoliköszi..siker siker hátán..Viszont a terminál ablakon keresztüli eltávolítást is leírhatnád,mert azt szeretneém tanulni nagyon..Ha ilyen kézenfekvő megoldásokat akarok vissza rakom a winfost :D Mégegyszer kösz :)

atyeka man apt-get csodákra képes :-P Egyébként sudo apt-get remove (--purge) (A --purge használatával asszem mindent töröl (config fájlokat is), míg nélküle azok megmaradnak, így a következő telepítéskor a beállítások is megmaradnak)

axaardna man apt-get..Ez süti waze :D már ezt is tudom :P köszönöm :D

atyekman a súgó, sokmindent megtudni onnan :-D (de ez már nagyon off, hagyjuk abba, a moderáció elött)

axaardA sudo aptitude remove annyival jobb, hogy nem kell utána árva csomagokat takarítani. Szóval apt-get helyett Ubuntu alatt inkább az aptitude használatos, de megy mind a kettő.

DcNdrewtényleg köszönöm a segítséget..ez egyre jobban teccik.. olvasgatom itt a forumot és úgy tágul az agyam hogy már félek :D csak már a vinyómat ismerné fel és maga lenne a tökéj..na de keresgélek ,hátha lesz megoldás.. thx

Ennyivel később: egy év

atyekAz ntfs fájlrendszerü particíóknál, ha nem volt rendesen leállítva a Windows, akkor a linux nem szereti. Nem lehet, hogy ilyen leállítási gond van azzal a vinyóval? Nem használok usb-s vinyót, nem tudom, hogy kapcsolod ki. Más: Teszteld le Win alatt, nincs-e valami gond vele (badsector pl.) Vagy egy liveCD-ről indítot gparted mit mond rá.

Ennyivel később: 13 év