A HUP-on elharapódzott egy kisebb vita az Ubuntu közösségi supportjának minőségét illetően.
Mivel nincs HUP-os fiókom, így itt szeretném jelezni, hogy én körülbelül 10 éve használok Ubuntu-t. Több, mint 6 éve vagyok Ubuntu.hu felhasználó és teljesen elégedett vagyok az Ubuntu magyar és külföldi közösségi supportjával egyaránt. Annak idején sok segítséget kaptam a közösségi support révén a rendszer használatát és telepítését illetően. Sok kérdésre eleve nem is kellett rákérdeznem, mert már vagy eleve a Google-el megtaláltam rá a megoldást, mert szépen, érthetően le volt írva az Ubuntu.hu-n vagy máshol vagy már a dokumentáció eleve tartalmazta a megoldást, így keresni se nagyon kellett.
Ha kérdeztem valamit, mindig megkaptam rá a választ és egyúttal megoldást is.
De bármikor megnézek egy itteni fórumtémát, mindig udvariasan és segítőkészen állnak a problémákhoz a tagok.
Pár napja volt egy nem ideillő blogposzt egy új tagtól, én is hasonlóan tettem.
Tehát én úgy érzem, hogy nagyon nem szolgálunk rá persicsb véleményére, miszerint "Bezzeg az para, hogy a Windowsról minden infó elérhető a neten, sőt, bemutató rendezvény is volt az újdonságokról, de Ubuntu esetén meg: "telepítsd fel bazmeg". At hiszem, 2015 sem a desktop Linux éve."
"A desktop Linuxszal az a baj, hogy ilyen közösségi supportja van, mint tompos."
Trey is hozzám hasonlóan gondolja: "Szerintem ez nem igaz. A desktop Linuxnak nagyon jó közösségi supportja van. Én rendszeresen találok választ a kérdéseimre az Ubuntu fórumain például. "
Úgy gondolom, hogy attól még, hogy van egy-két bunkóbb személy is, még nem kéne általánosítani. Nem kéne kivetíteni ezt az egész közösségre.
Mindenhol vannak jó és rossz emberek is.
Véleményem szerint bárkinek szívesen segítünk. Szóval (a megfelelő fórumtémákban) nyugodtan (bátran) lehet kérdezni. Ha rendesen körül van írva a probléma, akkor egész biztosan választ (és egyúttal megoldást is) kap rá a kedves felhasználó!
Mindenkinek egyformán joga és lehetősége van az Ubuntu Linux használatára. Csak kérdezni kell! (Ha valami nem megy vagy nem vagyunk biztosak.)
Szóval részemről hatalmas köszönet az itteni közösségnek a munkájáért, fáradozásáért és a sok segítségért, amit a többi felhasználónak nyújtanak!
Csak így tovább!