Egy kis szösszenet az Uptime-ról.
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de szerintem nem egyszerű dolog otthon több száz napos Uptime-ot elérni. Se telefonon, se gépen.
Nálam eddig néhány hónap a rekord.
Errefelé viszonylag gyakran előfordul 1-2 másodperces áramszünet és mivel nincs szünetmentes tápom, ezért ilyenkor kikapcsol a gép, ha szeretném, ha nem...
Tehát ez eleve gátolja (nehezíti) a hosszú uptime-ot. De ha lenne ilyenem, akkor sem érnék el vele több száz napos uptime-ot, mert a gépet nem hagyom felügyelet nélkül bekapcsolva (biztonsági, elővigyázatossági okokból).
Ha elmegyek itthonról valahova (és nem marad otthon senki), akkor mindig leállítom a számítógépet.
(Valószínűleg nem mindenki tesz így, különböző fórumokon már láttam több száz napos Uptime-okat otthoni gépeken.)
A gépemen most 8 óra 48 perc az Uptime. Néhány napot általában mindig elérek vele. A gépen (még mindig) LXLE van. (Korábban írtam, hogy visszateszem az Ubuntut, bár még odáig nem jutottam el. Csak letöltöttem (Ubuntu 15.04 64-bit). Talán majd a hétvégén...)
Az új Android-os telefonomnál (Samsung Galaxy Core Prime LTE) (Fekete) pedig most voltam kénytelen kilőni a 39 napos uptime-ot, mert a játékokból mostanában állandóan random kilépegetett és ezt egyre sűrűbben. Néha le is fagyott.
Újraindítást követően már nem fordul elő ilyesmi és a játékok is gyorsabban betöltődnek.
Azóta nem volt újraindítva, illetve kikapcsolva, mióta megvettem, de most muszáj volt.
Ha nagyon akarom, akkor biztos lehetett volna több is, de én úgy érzem, hogy az egyre inkább csak a használhatóság rovására ment volna.
Nem tudom, hogy ilyesmi minden Android-os okostelefonnál előjön-e vagy csak ennél az egy típusnál, de a testvéremnek is ilyen telefonja van (csak fehér színben) és ő javasolta ezt a megoldást, mivel ő is hasonlókat tapasztalt korábban.
Szóval ennyit mostanában az Uptime-ról...